CSM Lugoj a avut un weekend de vis la Mioveni. Echipa a reușit să cucerească trofeul Supercupei României la volei feminin.

În finala disputată duminică, În Sala Sporturilor Mioveni, CSM Lugoj a învins cu 3-0 (25-21, 25-23, 25-22) pe CSO Voluntari, la capătul unui meci care a durat o oră și 23 de minute. Cu 22 de puncte, Ruban, una dintre extremele învingătoarelor, a fost cea mai bună marcatoare a meciului. Ea a fost urmată de compatrioata sa, Aliona Martiniuc (9 puncte). Titlul de MVP a fost acordat componentei formației CSM Lugoj, Georgiana Popa.

De menționat că, CSM lugoj, era ultima cotată la câștigarea trofeului, având în vedere că a prins această competiție venind de pe locul 5 în campionat, după ce echipa de pe 4 s-a retras la finalul campionatului.

Partida a fost urmărită de la tribuna oficială, de Ministrul Sportului, Eduard Novak, care a acceptat invitația conducerii Federației Române de Volei pentru a asista la acest meci. Mai mult, a făcut și premierea echipei învingătoare, alături de primarul orașului Mioveni, Ion Georgescu, și de președintele Federației Române de Volei, Adin Cojocaru. Ministrul Sportului s-a aflat cu această ocazie, pentru prima oară în Sala Sporturilor Mioveni, deși aceasta a găzduit până acum mai multe evenimente interne și internaționale de anvergură.

Final 4 Supercupa României s-a desfășurat sâmbătă și duminică la Mioveni. Prima zi a Supercupei României a fost una extrem de spectaculoasă. Ziua de sâmbătă a fost deschisă de semifinala dintre CSO Voluntari (locul 3 în campionat) și CSM Târgoviște (locul 2 în campionat). S-au impus jucătoarele din Voluntari cu scorul de 3-2 (25-21, 20-25, 25-16, 24-26, 15-12), la capătul unui meci care a durat două ore și 23 de minute, în care au ratat două mingi de meci în setul al patrulea, când au condus cu 24-22. Cea de-a doua semifinală a pus față în față echipele CSM Volei Alba Blaj (campioana țării) și CSM Lugoj (locul 5). S-a impus formația din Lugoj după un meci foarte strâns, scor 3-1 (25-22, 23-25, 28-26, 25-23), la capătul unul meci în care jucătoarea învingătoarelor, Martiniuc, a făcut legea pe teren.