Echipa de volei a CS Dacia Mioveni 2012 a obținut astăzi în campionat o victorie importantă, în urma căreia și matematic a rămas în Divizia A 1.

Argeșencele s-au impus în deplasare, cu 3-1 la Volei Cristina Pârv Turda și și-au asigurat locul de menținere în prima divizie.

Dacia a cedat primul se, cu 25-17,  dar și-a revenit ulterior. S-au impus în al doilea set cu 25-23, iar în al treilea cu 26-24. Al patrulea set a fost la discreția alb-albastrelor, care au condus în permanență și l-au câștigat cu 25-17.

În play-out-ul care se dispută pentru locurile 9-12, Știința Bacău este prima cu 29 de puncte, Dacia a doua cu 28 de puncte, Volei Cristina Pârv Turda a treia cu 20 puncte, și U Cluj cu 1 punct. Ultimele două echipe vor retrograda, iar primele două se mențin în Divizia A 1. În play-out, CS Dacia Mioveni a pierdut cu 3-1 la Știința Bacău, a câștigat acasă cu 3-1 cu Turda și cu 3-0 cu U Cluj și în deplasare la Cluj cu 3-0 și acum la Turda cu 3-1.

”Încotro merge voleiul din Mioveni?  Ce face managementul Clubului  pentru salvarea voleiului? Sunt întrebări puse obsesiv în ultima perioadă pe rețelele de socializare sau prin mesaje adresate tuturor celor implicați, de către "oamenii" de bine! Am răspuns astăzi, pe teren, fără alte comentarii! Mă bucur că această victorie, care consfințește rămânerea în prima Liga, vine într-un moment special pentru edilul nostru, dl Ion Georgescu, omul care a sprijinit enorm acest sport și o spun cu toată responsabilitatea! Felicitări fetelor, felicitări lui Massimo și echipei lui tehnice, Gabi și Dana, felicitări pentru răbdarea și efortul depus. Am spus că de câteva luni, la volei s-a făcut liniște și se muncește bine, astăzi, rezultatul de la Cluj, mi-a dat dreptate! Felicitări președintelui nostru,Toma Dutei , pentru curaj și implicare, Consiliului Director, unul puternic și stabil! Multumim Consiliui Local, tuturor consilierilor, d-lui Nicolae Tudose și SEDC, tuturor celor apropiați care au susținut corect clubul, moral și financiar! Urmează handbalul, pe 3 iunie vom arăta că rămânem și cu acest sport iubit, în prima Liga!” ne-a spus la finalul partidei de azi, directorul sportiv al clubului, Constantin Ciobanu.