Naționala de Tineret a României, în care a fost titulară și voleibalista Daciei, Gabriela Dumitru, a câștigat cu 3-1 primul meci al turneului de calificare la Campionatul European ce se desfășoară la Sala Sporturilor Mioveni în acest sfârșit de săptămână. Astăzi tot de la ora 18:00 se dispută meciul România - Danemarca.

Meciul a fost în deschiderea turneului de la Mioveni. Prima advesară a formației noastre a fost formația Slovaciei, de fapt principala contracadidată la calificare, având în vedere că aceasta a fost, ca și echipa României, participantă la Campionatul Mondial de anul trecut. De altfel, cele două chiar s-au întâlnit la acea competiție, tricolorele impunându-se în optimi cu scorul de 3-2.

Româncele au părut surprinse de startul în forță al adeversarelor și au cedat primul set, pe fondul unor multe greșeli individuale cu 25-20 spre stupefacția celor aproximativ 1.500 de spectatori din tribune. Setul secund a fost mult mai echilibrat, iar tricolorele au reușit să revină de la 21-23, să se impună cu 26-24 și să reintre astfel în joc. A fost momentul psihologic al meciului  pentru că slovacele au picat psihic și pe teren a existat o singură echipă, cea a României. A urmat 25-18 în setul 3 și același scor și în setul 4. Victoria le-a apropiat decisiv pe tricolore de calificarea la Campionatul European care va avea loc în perioada 27 august – 4 septembrie, la Skopje, în Macedonia.

Cu 15 puncte reușite, Gabriela Dumitru de la CS Dacia Mioveni 2012 a fost jucătoarea meciului. Introdusă pe teren pe parcursul primului set, în locul Teodorei Iancu, Gabi, voleibalistă legitimată chiar la echipa din Mioveni, Dacia, a lăsat deoparte emoțiile și a punctat din toate procedeele și din toate pozițiile, având și o prestație foarte bună în apărare.

România – Slovacia 3-1 (20-25, 26-24, 25-18, 25-18).

Au jucat pentru România: G. Dumitru (15p), Partnoi (12), Cheluță (12), Cristea (11), Badiu-Savu (9), Iancu (4), Axinte (2), Iliescu (-), Vîrlan (-), Al. Ion (libero). Nu au intrat: Vizitiu, Nemeș. Antrenor: Marius Macarie.

Sursa: www.frvolei.eu