Înotătorii Mihai Iacob şi Alexandru Nicolae şi antrenorul Viorel Ciobanu vor reprezenta în acest an Piteştiul la FOTE

(Festivalul Olimpic al Tineretului European). Puternicul concurs se va desfăşura în perioada 21-27 iulie la Baku, în Azerbaidjan.
Cei doi au obţinut calificarea în urma rezultatelor avute la Campionatele Naţionale din martie de la Bacău şi la recent încheiatele Campionate Internaţional de Înot ale României ţinute la Bucureşti. La această ultimă competiţie, Mihai Iacob, care are 15 ani, a obţinut aurul la 400 m mixt la seniori şi juniori şi argintul la juniori la 200 m bras, realizând şi un record naţional, în timp ce Alexandru Nicolae a luat bronzul la 200 m spate, la juniori. Cei doi sunt multimpli campioni naţionali şi medaliaţi la concursuri interne şi internaţionale. La Baku, piteştenii vor concura la bras, 400 m mixt (Iacob), spate (50, 100, 200 m - Nicolae).
Din loctl olimpic al României care ne va reprezenta la FOTE fac parte 12 sportivi: 1. Alexandru Nicolae 2. Popescu Denis-Laurean 3. Gergely Mihail 4. Dumitrache Tobias-George 5. Popovici Mihai 6. Mihai Iacob 7. Gheorghe Lucas-Ioan-Tersinio 8. Costea Bianca-Andreea 9. Marin Ioana 10. Popescu Andreea-Ioana 11. Ilie Bianca-Maria 12. Zorzoliu Miruna şi 3 antrenori 1. Adrian Radulescu 2. Eduard Caslaru 3. Ciobanu Nicolae Viorel.
Ultima oară când CSM Piteşti a avut doi reprezentanţi la FOTE a fost în 2013, cu Robert Glinţă şi Bogdan Scarlat, în timp ce ultima oară când am avut un înotător la FOTE a fost acum doi ani la Gyor în Ungaria, unde Laurenţiu Haiducu, elev al antrenorului Bogdan Chiriac a fost prezent.
"FOTE este un concurs foarte puternic pentru juniori. Sperăm la o finală, pentru că este foarte foarte greu. Toată Europa este prezentă, sunt peste 3000 de sportivi. În plus este şi greu să te califici aici, pentru noi, un club din provincie... trebuie să ai rezultate excelente. Sper la o competiţie reuşită din partea lor" spunea antrenorul Viorel Ciobanu.
Până la Festivalul Olimpic al Tineretului European, Iacob şi Nicolae, însoţiţi de antrenorul Viorel Ciobanu vor participa la alte două concursuri tari, pentru verificare: la Geneva - Elveţia (31 mai - 3 iunie , trimişi de CSM Piteşti) şi la Burgas - Bulgaria (21-23 iunie, trimişi de Federaţia Română de Înot).