De joi până duminică, la București, vor avea loc Campionatele Internaționale de Înot ale României, rezervate juniorilor și seniorilor, competiție la care participă și 8 sportivi de la CS Dacia Mioveni 2012.
Antrenați de prof. Viorel Ciobanu și instructor Andreea Andrei, cei 8, Delia Safcencu, Andra Mitu, Bianca Mîndruță, Raisa Nae, Alessia Gubavu, Alexandra Dragomir, Alexandru Șipoteanu, Andrei Duțulescu au ca obiective calificarea în finale și obținerea de medalii.  

Campionatele Naționale de Înot ale României, se desășoară în perioada 9-12 mai la București iar participanți sunt sportivi seniori (masculin 19 ani și mai mari - feminin 18 ani si mai mari) şi juniori (masculin 15 -18 ani, feminin 14 - 17 ani), legitimaţi la secţiile de înot cu condiția îndeplinirii în competiție a baremului de participare și sportivi reprezentând cluburi/federații din alte țări, afiliate FINA.

Concursul se desfăşoară după sistemul seriilor eliminatorii şi finale, cu exceptia probelor de 800 și 1500m liber și a celor de ștafetă care se vor desfăşura sub forma seriilor contracronometru. La probele unde sînt înscrişi minimum 16 (şaisprezece) înotători se vor organiza 2 finale. Ambele finale se vor organiza pe sistem OPEN, fiind deschise tuturor participanţilor, indiferent de varstă. Înscrierea unui sportiv în competiţie este limitată la 2 probe individuale + 1 ştafetă pe zi. Nerealizarea baremului de participare va fi sancționată cu plata unei penalizari de 50 lei/probă pentru juniori și de 100 lei/probă pentru seniori. În cazul neachitării penalizarii , clubul nu va avea drept de înscriere la următoarea competiție din calendarul FRNPM. 
Clasamentele se fac individual şi de ştafetă pe sexe. Vor fi alcătuite 2 (două) clasamente. Un clasament OPEN și un clasament la JUNIORI. Clasamentele vor fi alcătuite în ordine din finala A, finala B şi restul din serii. Câştigătorii individuali şi componentii echipelor de ştafetă clasate pe primul loc în clasamentul OPEN, vor primi titlul de CAMPION INTERNAŢIONAL al României, medalie şi diplomă. În clasamentul JUNIORILOR, se va acorda titlul de CAMPION INTERNATIONAL al României la juniori. Locurile II şi III, atât la OPEN cât şi la JUNIORI, vor primi medalii şi diplome. Se vor acorda premii în bani pentru cele mai bune performanţe din concurs.  De asemenea, se vor acorda CUPE pentru cea mai bună performanţă după tabela internaţională de punctaj FINA la masculin şi feminin, atât la categoria OPEN cât și la categoria JUNIORI. 
Probele la care se concurează la Campioantele Internaționale de Înot ale României sunt: 50m, 100m, 200m, 400m, 800m (fem.), 1500m (masc.), 4X100m Liber; 4X100m Liber combinat (2 masc.+2 fem.), 50m, 100m, 200m Spate; 50m, 100m, 200m Bras; 50m, 100m, 200m Fluture, 200m, 400m, 4X100m Mixt, 4X100m mixt combinat (2 masc.+2 fem.).