Începând de mâine şi până duminică, la Bacău se va desfăşura Campionatul Naţional la Înot în bazin de 50 m,

pentru seniori, tineret şi juniori. Vor participa sportivi legitimaţi la secţiile de înot ale cluburilor din ţară, la masculin SENIORI (19 ani si mai mari), TINERET (17-18 ani) şi JUNIORI (15-16 ani) şi la feminin SENIORI (18 ani si mai mari), TINERET (16-17 ani) şi JUNIORI (14-15 ani).
La importantul concurs de înot de la Bacău vor fi prezenţi şi 23 de înotători argeşeni, legitimaţi la CS Dacia Mioveni 2012 şi CSM Piteşti. De la CS Dacia, vor lua start-ul 9 sportivi în timp ce de la CSM Piteşti au făcut deplasarea 14 înotători, care sunt antrenaţi la club de Bogdan Chiriac (coordonatorul secţiei de înot), Viorel Ciobanu, Iuliu Berca, Adriana Drigă, Mihail Cichirdan, Adrian Moise şi Zizica Sora. Cei 14 sportivi care vor reprezenta clubul din Ştrand sunt Mihai Iacob, Alexandru Nicolae, Denis Deaconu, Ionuţ Guinea, David Cîrciumărescu, Andrei Ionescu, Vlad Rogoveanu, Andrei Picui, David Chira, Alexandru Vrăbete, Alesia Miu, Alexandra Curcan, Bogdan Fodor, Andreas Dincă. Obiectivele piteştenilor sunt să obţină medalii naţionale de juniori şi tineret. Printre cei care au şanse mari la medalii se numără şi Mihai Iacob, Alexandru Nicolae, Ionuţ Guinea, Denis Deaconu, David Cîrciumărescu, Vlad Rogoveanu, Andrei Picui, Alesia Miu.
Concursul de la Bacău se desfăşoară după sistemul seriilor eliminatorii şi finale, cu exceptia probelor de 800m şi 1500m liber precum şi a celor de ştafetă, se vor desfăşura serii contracronometru. Seriile rapide ale probelor 800m şi 1500m liber cît şi probele de ştafetă se vor desfăşura în reuniunile finalelor. La probele unde sînt înscrişi minimum 16 (şaisprezece) înotători se vor organiza 2 finale. Finala „A” va fi OPEN. Finala „B” va fi rezervată numai sportivilor din categoriile TINERET şi JUNIORI. În situatia în care după retragerile operate în urma Şedinţei tehnice rămîn mai puţin de 16 (şaisprezece) sportivi se va organiza o singură Finală care va fi OPEN. Sportivii au obligaţia să îndeplinească baremurile impuse de FRNPM. Nerealizarea baremurilor impuse se penalizează cu sancţiunile pecuniare stabilite de FRNPM. Baremurile trebuiesc îndeplinite atît în serii cît şi în finale. La acest concurs, startul greşit intenţionat şi abandonul nejustificat vor fi considerate abateri nesportive intenţionate şi vor fi sancţionate cu taxă de nerealizare barem. Caracterul de abatere nesportivă intenţionată va fi stabilit de către arbitrul general al concursului. CLASAMENTEle se fac individual şi de ştafetă pe sexe. În probele individuale şi de ştafetă vor fi alcătuite 3 (trei) clasamente: un clasament OPEN, un clasament la categoria TINERET (Tineret si Juniori) şi un clasament la categoria JUNIORI. Clasamentele în probele individuale şi de ştafeta vor fi alcătuite în ordine din finala „A”, finala „B” şi restul din serii. Cîştigătorii individuali şi componenţii echipelor de ştafetă clasate pe primul loc în clasamentul OPEN, vor primi titlul de CAMPION NAŢIONAL DE SENIORI, medalie, tricou şi diplomă. În clasamentul de TINERET titlul de CAMPION NAŢIONAL DE TINERET, medalie, tricou şi diplomă, iar în clasamentul categoriei JUNIORI, se va acorda titlul de CAMPION NAŢIONAL DE JUNIORI medalie, tricou şi diplomă. Locurile II şi III vor primi medalii şi diplome. Nerealizarea baremului de participare va fi sancţionata cu plata unei penalizări de 50 lei/proba pentru juniori şi tineret şi de 100 lei/probă pentru seniori. În cazul neachitarii penalizarii , clubul nu va avea drept de înscriere la următoarea competiţie din calendarul FRNPM. Sportivii care nu îşi vor realiza baremul de participare în serii şi care se vor califica în finale, vor fi acceptaţi cu condiţia achitării imediate a taxei de penalizare. Acordarea de titluri şi premii pentru ocuparea locurilor I-III, este condiţionata de îndeplinirea baremului impus categoriei de vîrsta a sportivului. Primelor trei performanţe individuale, conform tabelei internaţionale de punctaj FINA (masculin şi feminin), la categoriile OPEN, TINERET (Tineret si Juniori) şi JUNIORI, li se vor acorda CUPE. la Campionatele Naţionale se va concura la toate probele competitionale din bazin de 50m, conform regulamentului FINA.
Campionatul Naţional de înot pentru seniori, tineret şi juniori are loc de miercuri şi pînă duminică la Bacău. La această competiţie vor participa 383 de sportivi (164 de fete şi 219 băieţi) de la 60 de cluburi din întreaga ţară. Concursul este organizat de către Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern.