Perioada de iarnă este una de pregătire centralizată la munte nu numai pentru fotbalişti, ci şi pentru sportivii altor discipline.

Unii dintre aceştia sunt cei de la nataţie, iar în acestă lună, cei mai buni înotători de la CS Dacia Mioveni 2012 au fost timp de o săptămână la cabana Piscul Negru, unde au făcut pregătirea centralizată.

Însoţiţi de antrenorul Viorel Ciobanu şi instructorul Andreea Andrei, cei 11 înotători care şi-au încarcat bateriile la munte au fost: # Andra Mitu # Delia Safcencu # Alessia Gubavu # Bianca Mîndruţă # Raisa Nae # Alexandra Dragomir # Afroditi Tudorescu # Adrian Nae # Alexandru Şipoteanu # Andrei Duţulescu # Rareş Mirea. Înotătorii din Mioveni sunt născuţi între 2003 şi 2007. 
„Am stat 6 zile la Piscul Negru, între 6 şi 12 ianuarie şi am făcut pregătirea montană. Totodată copii au făcut socializare, săniuş, drumeţii, profitând de zăpada foarte mare. La final, proba de control a fost traseul de 4-2 Km, Piscul Negru - Conacul Ursului, alergare pe zăpadă. Pregătirea fizică din cele 6 zile a constat în jocul cu mingea medicinală, coardă, izoprene - diverse exerciţii, forţă abdominală, spate, alergare în pantă. Am avut noroc şi că acolo ni se făcea pârtie în fiecare zi cu tractorul în jurul cabanei şi alergam, aşa de mare era zăpada şi aşa de mult ningea. La final, la proba de control, cei mari au alergat de două ori traseul între cabane. Şi anul acesta a fost OK în acest cantonament, fără probleme medicale, iar sportivii au răspuns bine la pregătirea din această perioadă a anului. Acum vom continua pregătirea la bazin. Un lucru trebuie ştiut, înotătorilor le trebuie oxigenare, pe lângă alergări, la o altitudine de peste 1.200 m, cum a fost aici. Condiţiile au fost foarte bune, extraordinare, cazare şi masă, la fel ca în anii precedenţi. A fost foarte bine că am avut şi zăpadă de peste 1 m. A fost un cantonament benefic pentru toată lumea, iar conducerea clubului se implică pentru a face performanţă“, ne-a spus antrenorul Viorel Ciobanu.