Lucrările de reabilitare la Bazinul Olimpic Pitești au fost terminate, iar astăzi acesta a fost redat circuitului local, național și internațional.

În prezenta unor personalități ale sportului, administrația locală prin primarul Cristian Gentea a inaugurat noul bazin, care arată impecabil, la standarde europene.

La ceremonia din această dimineață au participat Camelia Potec, președinta Federației de Natație, înotătorul Robert Glință, cetățean de onoare în Pitești, dar și președintele COSR, Mihai Covaliu.

”Am început cu un proiect eficientizare energetică care apoi a trebuit fi completat. Am explicat Consiliului Local și a fost de acord. Am investit 10 miloane lei și a fost făcut totul de la Ala Z. Am ținut legătura în eprmanență cu specialiștii, cu Camelia Potec președinte Federației, cu Robert Glință și în final am obținut acest Bazin Olimpic modern și, foarte important omologat, ceea ce este pentru prima dată când deține bazinul aceasta omologarea de către federația internațională. Piteștiul va deveni din nou un centru de forță al nației din României. În plus aici vor face recuperare echipele de volei, baschet, fotbal... ” a declarat primarul Cristian Gentea.
”Am înotat de multe ori în acest bazin. Piteștiul a rămas o locație importantă pentru natatia românească... aici s-a făcut întotdeauna performanță! Urmează acum Cupa Simfoniei Lalelelor și apoi Campionatul Național de Înot care vă anunț în premieră se va desfășura la Pitești. Nu ne oprim aici, ne dorim performanță și vom fi aproape” a spus președinte Federației de Înot, Camelia Potec.

”Piteștiul recuperează din decalajul pe care îl avea în competiția cu alte orașe în ceea ce privește sportul. Este gata Sala Polivalentă, acum Bazinul, urmează Stadionul” Mihai Covaliu, președinte COR

”Este o chestiune de timp până când Piteștiul va fi din nou top la înot. Mă bucur că a fost realizată această investiție. Era nevoie de ea, pentru copiii de aici”, Robert Glință, înotător