România s-a clasat pe locul doi la Concursul Țărilor Central Europene de la Praga.
Printre cei prezenți în lot s-au numărat și înotătorii piteșteni Theodor Proca de la CSM Pitești și Andrei Mihai Țăpârluie de la Total Sport Art Pitești. Aceștia au fost însoțiți și de antrenorul de la CSM, Viorel Nicolae Ciobanu.
Sâmbătă și duminică, 3 și 4 decembrie 2022, la Praga au avut loc întrecerile Concursului Țărilor Central Europene la înot. România a fost prezentă la această competiție cu o delegației formată din 20 de sportivi și șase antrenori, iar în clasamentul general, în urma prestațiilor foarte bune ale înotătorilor noștri, echipa tricoloră s-a clasat pe locul al doilea.România a totalizat 148 de puncte în clasamentul masculin și 177 de puncte în cel feminin, fiind întrecută doar de către Ungaria.Totodată, în clasamentul celor mai bune performanțe din concurs, Aissia Claudia Prisecariu (1:02.57 min. la 100 m spate) s-a clasat prima la feminin, cu 778 puncte, iar Robert Andrei Badea (2:03.01 min. la 200 m spate) a fost al doilea la masculin, cu 753 puncte.
Cei care au concurat pentru țara noastră în Cehia au fost:
FEMININ: Aissia Prisecariu, Ana Maria Sibișeanu, Diana Stiger, Maria Alessia Popa, Briana Păun, Daria Măriuca Silișteanu, Daria Manea, Maria Alecsia Tenciu, Eliza Diamandescu, Simona Predescu.
MASCULIN: Robert Andrei Badea, Andrei Teodor Proca, Răzvan Dumitru Petrea, Darius Ștefan Coman, Mihai Andrei Tapirluie, Mateen Sediq, David Ionuț Zarojanu, Eric Ștefan Andrieș, Dușa Rareș Moian, Victor Stanciu.
Antrenori: Gabriel Cojocaru, Yvone Stoltz, Andrei Pinticanu, Tamara Costache, Ana Stoican, Viorel Ciobanu.
Theodor Proca a obținut argintul cu ștafeta României 4x200 m liber și tot argintul la proba 1500 m liber stabilind și un record personal. În schimb în proba de 400 m liber s-a clasat pe locul 5. Iar Andrei Mihai Țăpîrluie în proba 100 m liber s-a clasat pe locul 9.