Timp de 4 zile, înotătorii de la CSM Pitești au concurat la Târgoviște la Cupa României (seniori, tineret, juniori).

Bilanțul rezultatelor obținute este unul foarte bun, însă în afară de cele 21 de medalii obținute, mai importante sunt două calificări la Campionatele Europene. Astfel, Delia Safcencu și Alexandra Curcan au realizat baremurile de calificare la Europene, în probele de 200 m spate și 50 m spate.

Ziua 1

Mihai Dobrescu: Medalie de argint 50 m fluture juniori, Medalie de bronz 100 m liber juniori
Alexandra Curcan: Medalii de bronz in proba 100 m spate Tineret si Seniori
Alexandra Butnaru: Medalie de bronz in proba  100 m spate Juniori
Theodor Proca: in proba 800 m liber medalie de bronz Juniori
Ștafeta 4x100 m liber feminin: Medalie de aur Categoria Tineret, Medalie de argint categoria Seniori (Alexandra Curcan, Ana Otoiu, Alexandra Butnaru, Emilia Surugiu)

Ziua 2

Delia Safcencu: in proba 200 m spate, Timp de barem Europene de Juniori 2'19"06, Medalie de argint categoria Tineret, Medalie de bronz categoria Seniori
Stafeta combinata de 4x100 m liber Medalie de bronz Categoria Tineret, Medalie de argint Categoria Juniori  (Mihai Dobrescu, Alexandra Butnaru, Emilia Surugiu, Theodor Proca)

Ziua 3

Astfel, Theodor Proca în proba 1500 m liber a obținut medalia de argint la Juniori, în timp ce Ștafeta combinata 4x100 m mixt a obținut medalia de argint la Juniori (Alexandra Butnaru, Emilia Surugiu, Mihai Dobrescu, Theodor Proca).

Ziua 4

# Delia Safcencu în proba 400 m mixt categoria Tineret a obținut medalia de argint # Mihai Dobrescu în proba 50 m liber Categoria Juniori a obținut medalia de argint # Alexandra Curcan – a făcut Barem Europene în proba 50 m spate 29.59 și Medalia de argint categoria Seniori și Tineret # Theodor Proca în proba 400 m liber a obținut mefalia de bronz categoria Juniori # Ștafeta  4x100 m mixt feminin Medalie de bronz categoria Tineret și Seniori (Delia Safcencu, Bianca Badea, Ana Otoiu, Alexandria Curcan) # Alexandra Curcan Locul 3 Tineret cea mai bună performanță

”Foarte importante sunt cele două calificări la Europene. Este greu să ajungi acolo, totul este contra timp și trebuie să tragi tare. CSM Pitești a avut mereu în ultimii ani calificări la Campionatele Europene. Acestea vor avea loc în perioada 4-11 iulie la Otopeni în bazinul nou care se va da în folosință exact cu această ocazie!” ne-a spus Viorel Ciobanu, unul dintre antrenorii de la CSM Pitești, cel care o pregătește pe Delia Safcencu.