Handbalistele de la CS Dacia Mioveni 2012 au foost furate ca în codru în ultima etapă de campionat, în deplasarea de la HC Zalău.

Scorul a fost strâns, 29-27 pentru gazde, dar argeșencele au fost defavorizate clar de brigada de arbitri formată din Ionuț Drăguț și Marian Drăghici. Aceștia au permis gazdelor să se desfășaore cum vor și nu au fluierat la faze în care jucătoarele lui Tadici au făcut pași, pași în fault și chiar au faultat. De altfel jocul dur al lui HC Zalău a culminat cu accidentarea gravă a Ralucăi Nicolae care a suferit o contuzie gravă de os pubian, după un fault grosolan, fază la care nu s-a fluierat nici măcar fault, deși se impunea cartonaș roșu.

După meci, conducerea CS Dacia a înaintat un memoriu și un video cu o compilație cu zecile de faze în care arbitrii nu au fluierat împotriva echipei gazde.

Decizia Federației Române de Handbal în urma analizei fazelor reclamate de CS Dacia a fost una dură pentru arbitri: câte 8 etape suspendare!

”FRF decide sancționarea cuplului de arbitrii DRĂGUȚ IONUȚ / DRĂGHICI MARIAN, delegați la jocul de LNF, dintre echipele HC ZALĂU – CS DACIA MIOVENI 2012, disputat la data de 04.09.2022, în Zalău, cu suspendare pentru 8 etape, începând cu data de 07.09.2022, conform art.21 alin.4 lit.b) din Regulamentul de organizare și funcționare A CCA” sună decizia Federației, care a dat astfel un exemplu că arbitrii sunt acum monitorizați serios.

Anul trecut, și SCM Rm Vâlcea a înaintat două memorii în urma arbitrajelor avute cu HC Zalău, dar nu s-a luat nicio masură.