Echipa de handbal CS Dacia Mioveni începe pregătirea noului seozn de Liga Florilor pe 11 iulie. Reunirea va avea loc la Sala  Sporturilor din Mioveni.

Impreună cu președintele Toma Dutei și antrenorul principal Goran Kurtes, conducerea clubului a decizia ca pregătirea să se desfășoare la Mioveni printr-un semicantonament local. ”Mioveniul are una dintre cele mai bune infrastructuri în acest caz, iar Consiliul Local ne pune la dispoziție baze foarte bune de pregătire fizică și de recuperare. Nu mai punem la socoteală cea mai moderna arenă sportivă, pentru antrenamentele tactice” a declarat directorul sportiv al clubului Constantin Ciobanu.
Handbalistele vor participa în luna august și la două turnee amicale la Vâlcea și Buzău. Este vorba de Cupa Vâlcei și Cupa Buzăului, iar conducerea clubului discută în aceste zile cu Măgura Cisnădie pentru disputarea a două meciuri de amicale, unul la Mioveni și altul la Cisnădie. ”Vor fi jocuri tari care vor permite antrenorului Goran Kurtes să lege o formulă de echipă cu care să abordăm acest campionat, unul care se anunță cel mai puternic din istoria handbalului feminin românesc! Vom avea și un meci de prezentare a lotului, cu mai multe semnificații, dar vom vorbi despre el la momentul potrivit” a mai spus oficialul clubului alb-albastru.

Altfel, din acest sezon, Ministrul Sportului a emis un ordin, prin care vrea să ajute echipele naționale. Prin acesta va fi obligatoriu ca echipele de club să folosească în competițiile interne minimum 40% sportivi români. Directorul Sportiv al CS Dacia, Constantin Ciobanu a comentat această decizie: ”Referitor la ordinul de ministru privind folosirea sportivilor români, minim 40% în teren, la toate competițiile oficiale... Din punctul meu de vedere, este primul dintre miniștrii care s-au perindat pe la Ministerul Sportului, care se gândește la promovarea sportivilor români. Dacă decizia asta se lua acum câtiva ani, cu siguranță sportul românesc era la alt nivel. Nu putem la infinit să pregătim la echipele noastre de Club și din banii țării noastre sportivi pentru alte țări. Politica Daciei la handbal a fost de la început în favoarea sportivelor românce, ceea ce am și reușit! Și in acest an avem doar 3 jucatoare străine, din care una - Dora Krisnik este în criteriile de valoare ale FRH, fiind componentă a naționalei Croației, iar Judith Vizuete, deja e la noi  pentru al doilea sezon, dacă e nevoie o facem și pe ea româncă, pentru că sigur va vrea. Vedeți voleiul unde a ajuns, este imposibil să aduci 4-5 jucătoare de valoare, românce, ... Grosul lotului trebuie să fie de 8-9 străine, fără cine știe ce valoare, pentru că nu ai soluție, nu mai vorbim de costurile privind taxele și impresarii care sunt foarte mari. Avem experiența anului trecut și stim. Deci, decizia ministrului Novak de data asta este una bună. Sperăm să fie lăsat să o ducă la cap”