CS Dacia Mioveni pregătește cu mare atenție noul sezon de Liga Florilor și duce în această perioadă o amplă campanie de transferuri.

Mutările au început prin aducerea pivotului echipei naționale de tineret a României, Sarah Aida Darie (20 de ani), apoi a campioanei Claudia Constantinescu de la Rapid (născută 18 iunie 1994) și au continuat cu Dora Krsnik (centrul –internațională croată, născută la 19 ianuarie 1992), Ana Maria Simion (33 ani, extremă dreapta, de la SCM Gloria Buzău), Laura Petruța Popa (născută 29 iunie 1994, inter dreapta, de la campioana Rapid). Însă transferurile continuă la CS Dacia Mioveni, la echipă fiind aduse pentru întărire și: # Extrema stângă, Marina Alexandra Ilie, 21 de ani de la Campioana națională, Rapid București, echipă la care a activat din anul 2018  #  Interul stânga, Bojana Milic (născută 30 iunie 1993), care face parte din selecționata națională a Serbiei # Experimentatul goalkeeper, Ana Maria Mîrcă – Olariu (născută 3.02.1984), de la Gloria Buzău. Până acum CS Dacia a transferat 8 jucătoare de la care așteaptă să facă performanță în sezonul următorși să evite ajungerea la un nou baraj de menținere.

La Naționalele de Juniori și Tineret

Printre ultimele venite, Marina Ilie, a început să joace handbal la vârsta de 7 ani, cu antrenoarea Ileana Morari, la CSS 6 București. A fost selecționată la naționalele de junioare și tineret ale României. ”Sentimentul că pot câștiga muncind ce îmi place, m-a făcut să apreciez acest sport și m-a determinat să vreau să ajung printre cele mai bune jucătoare din lume. Dacia Mioveni a fost un un adversar surprinzător de puternic și plin de determinare, cu o echipă care și-a arătat valoarea, inclusiv în meciurile directe cu echipa la care am jucat. Am ales să vin la Mioveni, pentru că am văzut că se vrea performanță” a spus extrema stângă la venirea la Mioveni.

Bronz cu România

Ana Maria Simion a fost componentă a echipei naționale a României care a câștigat medalia de bronz la Campionatul Mondial de Junioare din 2006, desfășurat în Canada. Născută la Slatina, Ana Maria Simion a început să joace handbal la Liceul cu Program Sportiv din orașul natal, iar apoi la echipa de senioare din localitate, KZN Slatina. În ianuarie 2010 a fost adusă de antrenoarea Mariana Târcă la Rulmentul Brașov, unde a evoluat până la sfârșitul sezonului următor, când s-a transferat la CSM Bacău. În 2013 a semnat cu CSM Cetate Deva, până în vara anului 2015, când a semnat cu HCM Rm Vâlcea. După două sezoane la echipa vâlceană s-a transferat la CSM Roman. Din noiembrie 2018, după retragerea echipei CSM Roman din campionat, a jucat la SCM Gloria Buzău.

În Naționala Serbiei

Bojana Milic, componentă a Naționalei Serbiei, face foarte bine și faza defensivă, în zona centrală a apărării. Și-a început cariera la Nova Pazova din Serbia. A mai jucat la WHC Bor și ZRK Indjija în patria sa, iar pentru o scurtă perioadă de timp a jucat în Spania pentru CBF Malaga. În sezonul 2018/2019 a jucat din nou handbal în Serbia, la WHC Bekament Bukovicka cu care a câștigat Cupa Serbiei și apoi Supercupa, fiind declarată jucătoarea meciului. A venit la Dacia Mioveni, de la echipa ungară Mosonmagyaróvári KC SE, după două sezoane (2019-2021) la Dunărea Brăila, cu care a jucat în Europa League.

A jucat la Tenerife

Ana Maria Mîrcă Olariu a început să joace handbal la nivel de senioare la HCM Roman, iar între 2003 și 2005 a jucat la SC Mureșul Târgu Mureș. În 2007 s-a întors la HCM Roman, unde a rămas până în 2010, când a semnat cu CB Salud Tenerife din Spania. Handbalista a petrecut un an la Tenerife și încă un an la BM Gijón și s-a întors apoi în România, unde a jucat șase sezoane pentru Corona Brașov. În anul 2018 Ana a plecat la CSM Roman și, după retragerea acestei echipe din campionat, de a semnat cu SCM Gloria Buzău, echipă de la care vine la Dacia Mioveni.