Handbalistele de la CS Dacia Mioveni și-au atins astăzi obiectivul stabilit la începutul sezonului și anume menținerea în Liga Florilor.

Argeșencele au câștigat astăzi și al doilea meci de la barajul de retrogradare / promovare, învingând cu 28-22 (12-7) pe CSU Cluj Napoca. În urma victoriei de azi și a celei de ieri, CS Dacia și-a asigurat locul 2 de la baraj și automat menținerea în Liga Florilor. Sezonul următorul va fi al treilea consecutiv în care alb-albastrele vor juca pe prima scenă a handbalului feminin din România.

Meciul cu CSU Cluj Napoca a fost la discreția Daciei, diferența de valoare fiind clar în favoarea echipei de primă ligă. Clujencele au condus doar din minuutl 1 până în minutul 3 cu 1-0, după care adversarele au preluat conducerea. 4-1, 5-2, 6-3 a fost scorul în favoarea Daciei, după care echipa lui Goran Kurteș a fost egalată la 6, în minutul 19. A fost doar un foc de paie, pentru că formația din Mioveni a dus scorul în următoarele minute la 11-6, prima repriză terminându-se în cele din urmă 12-7. În primele 6 minute ale celei de-a doua părți, Dacia a făcut 16-9, această diferență menținându-se și când s-a intrat în ultimele 10 minute, 24-17, chiar 25-17 - cea mai mare diferență de scor din partidă. Meciul s-a terminat 28-22, iar Dacia s-a salvat de la retrogradare.

În celălalt meci al zilei, CSM Slatina a învins cu 35-23 (19-14) pe Unirea Slobozia. Ieri, CSM Slatina - CSU Cluj Napoca 32-25 (14-7) și CS Dacia - Unirea Slobozia 33-28 (18-13). Mâine se joacă CS Dacia - CSM Slatina și Unirea Slobozia - CSU Cluj Napoca, dar rezultatele nu mai contează, pentru că echipele care au trecut barajul sunt CSM Slatina și CS Dacia Mioveni.

În meciul de astăzi, pentru CS Dacia au marcat: Georgescu (6), Beșleagă, Lazăr (câte 5), Cârjan (4), Nicolae (3), Predoi, Ivan (câte 2), Boian (1). La capitolul aruncări Lazăr a avut 10, Georgescu - 7, Nicolae, Cârja,Beșleagă - câte 5, Predoi - 3, Boian - 2, iar Porohniuc și Vizuete câte 1. Altfel, Beșleagă a înscris de 3 ori de la 7 m, iar Georgescu o dată, în timp ce Porohniuc, Georgescu, Lazăr au ratat câte o lovitură de pedeapsă, iar Beșleagă - 3. În acest meci, Ivan și Tomescu au primit câte un galben și nicio jucătoare argșeancă nu a fost eliminată.