După șapte luni de pauză, primul eșalon feminin de handbal  şi-a reluat partidele în această săptămână, cu o lună întârziere față

de competiția masculine. Dat fiind faptul că se va disputa doar sezon regulat, campionatul feminin debutează cu un turneu care va programa doar partidele primei etape. Interesant e faptul că acestea nu se vor disputa pe teren neutru, ci la Ploiești, pe terenul nou-promovatei Activ Prahova.

Federația Română de Handbal a și stabilit orarul primei runde, după cum urmează:

Miercuri, 14 octombrie

# 10.15: RAPID BUCUREȘTI – CSM SLATINA

# 13.00: CSM GALAȚI – GLORIA BISTRIȚA-NĂSĂUD

# 15.45: HC ZALĂU – MINAUR BAIA MARE

# 18.30: SCM GLORIA BUZĂU – CSM BUCUREȘTI

Joi, 15 octombrie

# 10.15: CRIȘUL CHIȘINEU-CRIȘ – CSU CLUJ-NAPOCA

# 13.00: DACIA MIOVENI – MĂGURA CISNĂDIE

# 15.45: ACTIV PRAHOVA PLOIEȘTI – DUNĂREA BRĂILA

# 18.30: SCM CRAIOVA – SCM RÂMNICU VÂLCEA

Au prezentat lotul

Aflată în premieră pentru handbalul din Mioveni şi din Argeş, CS Dacia şi-a prezentat înainte de începerea campionatului lotul şi echipamentul de joc pe care îl va folosi, acesta fiind în culorile clubului, alb-albastru. De asemenea, odată cu prezentarea lotului au fost prezentaţi şi sponsorii echipei: firma Trieurodata  fondată de Romeo Turleanu, şi reprezentată ieri de directorul general Titov Buzescu, Servicii Edilitare pentru Comunitate - reprezentată de directorul general Nicolae Tudose şi Primăria şi Consiliul Local. 

Multe transferuri

După ce a reușit promovarea, Dacia Mioveni vrea să fie mai mult decât o prezență meteorică în liga Florilor, având ca obiectiv să nu mai coboare în Divizia A. În acest sens, conducerea clubului, formată din preşedintele Laurenţiu Tudora şi directorul sportiv Constantin a întărit echipa şi staff-ul, aducând mai multe jucătoare experimentate şi un technician, Gheorghe Covaciu cu şi mai mare experienţă în prima ligă.

Lotul cu care Dacia Mioveni va juca în Liga Florilor este următorul:

Mădălina Toma, Diana Constantinescu, Anca Onicaș, Alexandra Georgescu, Iulia Andrei, Alexandra Banciu, Anisa Șerban, Norica Pârvulescu, Katarina Tanaskovic, Geanina Nițu, Andreea Lipară, Cristina Boian, Roxana Cîrjan, Daniela Toader, Cyntia Tomescu, Andreea Preduca, Daria Porohniuc, Teodora Adriana Bleoj. Portari Tamara Popovic, Olivia Nanu, Ramona Dumitrache.

Preparator fizic: Augustin Tucă

Maseor: Simina Budălăceanu

Antrenor: Gheorghe Covaciu

La prezentarea lotului şi  a sponsorilor, cei prezenţi au vorbit despre aşteptările pe care le au de la echipă în noul sezon. Mesajul celor din jurul echipei, finanţatori, sponsori, conducători a fost unul de încurajare şi de speranţă că CS Dacia va continua în Liga Florilor şi în sezonul următor.

Din partea sponsorului Trieurodata, directorul general Titov Buzescu a spus: "Noi suntem specializaţi în atuomatizăr, de peste 15 ani. Ne-a plăcut frenezia şi dedicaţia oamenilor din jurul clubului. Am apreciat de asemenea că este şi Primăria şi CL lângă. Lotul este bun, s-au făcut transferuri, iar sfatul meu către fete este să îndrăznească, pentru că întotdeauna soarta i-a răsplătit pe cei îndrăzneţi".  Un alt sponsor al echipei, Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni a fost reprezentată de directorul general Nicolae Tudose, acesta încurajându-le  şi el pe fete: "Suntem bucuroşi că suntem lângă această echipă. Eu am fost printre fondatorii acestui club şi am vrut să dăm o nouă energie sportivă oraşului. Fetele au o şansă unică, sunt tinere, sunt ambiţioase şi vom fi cu sufletul şi financiar lângă echipă. Sper să facem o figură frumoasă! Consiliul Judeţean a finanţat şi poate finanţa acest sport, dar pe proiecte sportive!”,

La rândul său, preşedintele Laurenţiu Tudora a vorbit despre aşteptările conducerii de la noul sezon: “Dacă îndrăznim câştigăm! Ne dorim să fim cât mai bine la meciuri şi să obţinem cât mai multe victorii. Le mulţumesc în numele echipei, sponsorilor şi ne dorim să rămânem cât mai mult în Liga Florilor. Nu sunt problem financiar ela clb, suntem la zi cu cheltuielile. Consider că totul este pregătit pentru începerea sezonului”.  Directorul sportive al CS Dacia, Constantin Ciobanu a adăugat şi el: "Suntem la început de drum, avem încredere în echipă şi în forţa noastră. Sperăm să facem o figură frumoasă în acest prim sezon de Liga Flrorilor, pentru noi"

“Echipă mica, dar cu ambiţie!”

Stafful tehnic al echipei din Mioveni aşteaptă o comportare bună la primele meciuri şi totodată primele rezultate pozitive. “Am fost încântat de acest proiect şi de-asta am venit aici. Vrem să facem tot ce ţine de noi pentru a ne ridica la nivelul aşteptărilor. Avem foarte mari speranţe. Am făcut transferuri, avem 19 jucătoare în lot, muncim mult , vrem să rămânem în prima ligă şi să câştigăm meciuri. Pregătirea a decurs în valuri, pentru că nu s-a ştiut programul, nu am avut decât 3-4 jocuri de verficare…. Vrem să câştigăm, să facem partide bune şi totul se va decide pe teren. Eu aş vrea să bat toate echipele… Va fi ceva inedit, cu câte 4-5 jocuri la aceste turnee, este o experienţă unică”. Jucătoarele din lotul Daciei vor şi ele un debut cât mai frumos în Liga Florilor. “Ne dorim să facem o figură frumoasă în prima etapă şi în acest campionat. Suntem o echipă mica dar cu ambiţie putem scoate rezultate bune” a declarat Roxana Cârjan. Coechipiera sa, Cyntia Tomescu a adăugat: “Eu sunt optimistă şi am încredere în echipa noastră. Dar totodată sunt şi realist şi ştiu că ne aşteaptă un drum greu. Suntem o echipă tânără şi nu cu foarte mare experienţă. Avantaje în acest context ar fi că lumea nu prea ne cunoaşte… Primul meci nu va fi unul uşor, ne va fi foarte greu. Tot ceea ce îmi doresc este să rămânem în prima ligă, să avem un parcurs cât mai frumos şi cât mai multe victorii!”