Echipa de handbal feminin a CS Dacia Mioveni 2012 va juca la anul în Liga Florilor. Va fi o premieră pentru România, prezenţa

echipei din Mioveni în prima ligă şi de asemenea o premieră pentru handbalul argeşean şi din oraş.

Fetele antrenate de Gheorghe Covaciu au promovat, înainte de desfăşurarea turneului de la Sf Gheorghe, căruia i s-a stabilit aseară soarta, după ce una dintre combatante s-a retras.

Turneul de promovare trebuia să reunească la start 5 echipe: CS Dacia, Activ Prahova, CSM Galaţi, Crişul Chişineu Criş şi HCF Piatra Neamţ, iar primele patru promovau. Între timp, HCF Piatra Neamț a anunțat că nu va participa la Turneul de promovare în Liga Florilor, programat în perioada 7-11 septembrie, la Sf. Gheorghe, aşa că au mai rămas în cursa pentru accederea în prima ligă patru echipe, CSM Galați, Activ Ploiești, Crișul Chișineu-Criș și Dacia Mioveni, pentru patru locuri disponibile, iar în aceste condiții, se cunosc toate cele patru echipe promovate.

CSM Galați revine după un an de pauză în Liga Florilor, în timp ce Activ Ploiești, Crișul Chișineu-Criș și Dacia Mioveni vor juca în premieră la acest nivel. Federația Română de Handbal a cerut însă la finalul săptămânii trecute cluburilor, o părere, cu privire „la desfășurarea turneului cu 4 echipe”, chiar dacă nu mai are nicio miză sportivă. Iniţial, la momentul stabilirii noilor date ale turnului, FRH stabilize: „Se aprobă în unanimitate ca Turneul de promovare-feminin să se joace în sistemul fiecare cu fiecare dacă sunt 5 echipe participante, respectiv nedisputarea turneului, cu tragere la sorți pentru locul de promovare ocupat, dacă rămân 4 echipe care confirmă participarea la turneu”.

 “Echipa de handbal feminin a CS Dacia Mioveni 2012 este calificată în Liga Florilor! Ne bucurăm să oferim această premieră sportului argeșean și, în special, sportului din Mioveni. Această mult dorită promovare a venit în urma unui efort susținut, care a debutat odată cu înființarea clubului, în anul 2012. Echipa de handbal a Mioveniului a crescut an de an, iar clubul și-a construit o strategie pentru performanță, îndrăznind să creadă în acest frumos vis, care, iată, s-a îndeplinit! În acești ani, pe drumul către Liga Florilor, alături de suporterii frumoasei noastre echipe, ne-am bucurat de handbal și de frumoase victorii. Am suferit la înfrângeri, dar am continuat să credem că putem câștiga un loc pe prima scenă a handbalului feminin românesc. Această mare performanță a clubului nostru nu ar fi fost posibilă fără sprijinul Consiliului Local Mioveni și al celor care au susținut financiar drumul nostru spre performanță sportivă. Mulțumim tuturor antrenorilor și sportivelor care au contribuit de-a lungul timpului la acest parcurs de excepție al echipei de handbal CS Dacia Mioveni 2012! Avem o echipă întărită cu jucătoare de mare valoare, cu doi antrenori în care avem mare încredere, Gheorghe Covaciu și Daniel Gheorghe, de aceea obiectivul nostru este să jucăm un handbal frumos și să rămânem în liga națională. Ne revedem în Liga Florilor! “ spunea preşedintele clubului argeşean, Laurenţiu Tudora.