Echipa de handbal feminin CS Dacia Mioveni a fost trimisă de federaţia de specialitate la un baraj de promovare, pentru a putea evolua

sezonul viitor în Liga Florilor. Decizia este însă contestată de conducerea clubului argeşean.

Ieri, conducerea Federaţiei Române de Handbal a decis ca sezonul  Diviziei A la feminin să continue cu un baraj între 8 echipe, care va începe la o lună după reluarea pregătirii. În urma acestuia vor promova primele trei clasate. Decizia nu este una  regulamentară şi este criticată de mai multe cluburi din al doilea eşalon. Echipele care trebuie să dea barajul sunt primele două din fiecare cele serii ale Diviziei A. Acestea au fost aranjate de Federaţie într-un clasament al coeficienţilor, făcut după doar anumite rezultate: 1. CSM Galați – 3,00; 2 . CS Dacia Mioveni 2012 – 2,70; 3. CSU Neptun Constanța – 2,61; 4. CSU Știința București – 2,60; 5. ACS Crișul Chișineu-Criș – 2,52. 6-7. .CSM Tg Mureș / CS Activ Prahova Ploiești – 2,35;  8.  HCF Piatra Neamț – 2,00;

În hotărârile luate de Consiliul de Admisnitraţie al FRH, referitor la situaţia din Divizia A feminin se specifică:

" - Cu 12 voturi „pentru” și 4 voturi „împotrivă” (Tadici, Nurhan Ali, Pavel, Evi) se aprobă închiderea clasamentelor în seriile Diviziei A-masculin și feminin conform clasamentului actual, cu criteriile de departajare finală. 
- Cu 14 voturi „pentru” și 2 voturi „împotrivă” (Tadici, Bejinariu) se aprobă ca promovarea să se realizeze în urma disputării unui turneu final, la care să participe cele mai bine 8 echipe clasate în clasamentul aprobat anterior, turneu ce se va desfășura după minim 30 de zile de la reluarea antrenamentelor în sală. 
- Se aprobă în unanimitate varianta „fără retrogradare
- Se aprobă în unanimitate ca, în urma turneelor de promovare, la feminin să promoveze primele 3 echipe și la băieți primele 2 echipe, iar în cazul în care acestea nu pot onora participarea în Liga Națională, să aibă dreptul de a se înscrie restul echipelor, în ordinea clasării la turneul de promovare."
 

Printre cluburile nemulţumite este şi CS Dacia Mioveni 2012, care a pregătit  până acum cum trebuie sezonul, ca lot, ca finanţare şi asigurarea condiţiilor şi acum se vede dezavantajată de decizia Federaţiei. Argeşenii vor depune însă un memoriu şi speră la o schimbare a deciziei finale, aşa cum şi în celelalte deivizii de la masculin şi feminin s-a mers pe îngheţarea sezonului.

„Decizia luată ieri de a continua sezonul la liga a doua feminin nu este bună. Au decis să jucam un turneu final de 8 , nu se ştie când, cum jucam şi unde...nimic.. Vom cere convocarea în urgenţă a Consiliului Director şi vom analiza decizia FRH. Este clar că tot sezonul este dat peste cap… în mod normal ar fi trebuit ca începând de astaăzi să facem strategia pt participarea în Liga Florilor. Este o situaţie discriminatory, dar, nu avem ce face. Aşteptăm decizia finală  pentru a stabili clar măsurile necesare” ne-a spus preşedintele Laurenţiu Tudora.

La rândul său, directorul sportive, Constantin Ciobanu a completat: “Din punctul meu de vedere, sezonul s-a încheiat ieri, de astazi cele mai bune 3 echipe , după modelul norvegian , CSM Galaţi, CS Dacia şi Neptun Constanţa, ar trebui să fie în Liga Naţională. Nu putem juca pe teren în luna iunie, când sezonul competiţional se termină, ţinind cont de faptul că echipa este acasă din 15 martie şi nici acum nu ştim când şi cum vom relua pregătirile!! Integritatea fizică a sportivelor, riscul de a le expune contaminării (suntem totuşi în stare de alertă) trebuie să fie prioritate, aşa cum a fost şi la ligile nationale”.