Sala Sporturilor din Piteşti, găzduieşte în această seară, de la ora 17.00, partida de handbal dintre CS Dacia Mioveni 2012 şi CSM Bucureşti.

Jocul ce va conta pentru optimile Cupei României la handbal feminin.
CS Dacia a ajuns în această fază a competiţiei după ce a eliminat în turul preliminar pe ACS Sc 181 SSO Bucureşti cu 42-20 (20-10), iar în şaisprezecimi pe CSM Tg Mureş cu 33-27 (16-12), ambele partide disputându-le pe propriul teren.
De partea cealaltă, CSM Bucureşti, a jucat doar în şaisprezecimi la CS Marta Baia Mare, unde a câştigat cu 32-18, deşi la pauză era condusă cu 13-12. Ambele echipe au sezoane bune în campionatul intern, CS Dacia conducând cu 3 puncte avans, Seria C a Diviziei A, în timp ce CSM Bucureşti este pe locul 2, la egalitate de puncte cu liderul SCM Rm Vâlcea, în Liga Florilor.
Bucureştencele au un palmares de invidiat, având de 4 ori câştigat titlul naţional, tot de 4 ori Cupa României, de trei ori Supercupa, în timp ce în 2016 au câştigat Liga Campionilor, iar de alte două ori au ieşit pe locul 3 în Final Four-ul Ligii.
Pentru meciul de astăzi conducerea clubului din Mioveni a pus la vânzare şi bilete, preţul acestora fiind de 10 lei. Biletele se vor găsi şi astăzi la Sala Sporturilor din Piteşti.

Clubul bucureştean a anunţat că vine la Piteşti cu toate vedetele din lot, printre care şi Cristina Neagu.

Programul optimilor
Astăzi
# CS DACIA MIOVENI 2012 – CSM BUCURŞTI
Mâine
# CS STIINTA BACAU – CSU CLUJ-NAPOCA
# HC DINAMO BUCURESTI – CSM SLATINA
# CSM ROMAN – HC DUNĂREA BRĂILA
# CSU STIINTA BUCURESTI – SCM GLORIA BUZĂU
# CS GLORIA 2018 BISTRIŢA-NĂSĂUD – SCM RÂMNICU VÂLCEA
# CS MINAUR BAIA MARE – AHCM SLOBOZIA
# CS RAPID BUCUREŞTI – SCM CRAIOVA

„Fetele se vor ridica la înălţimea evenimentului“
Directorul sportiv al CS Dacia Mioveni 2012, Constantin Ciobanu aşteaptă un spectacol frumos la meciul de azi, atât în tribună cât şi pe teren. Oficialul grupării din Mioveni îşi doreşte o comportare foarte bună a feteleor pregătite de Daniel Gheorghe, dar totodată este conştient de valoarea adversarului.
„Dorim să ne bucuram de acest eveniment şi de sosirea acestei mari echipe în judetul nostru, să ne bucurăm de faptul că mari vedete mondiale ale handbalului feminin vor sosi în Argeş. Despre meci vreau să menţionez doar faptul că, cu siguranţă, fetele noastre, chiar dacă evoluam în Liga 2, se vor ridica la înălţimea evenimentului. Tratăm meciul în sine cu toată seriozitatea, conştienţi fiind că valoarea adversarului este una formidabilă. Jucam cu CSM București, o premieră pentru judeţul nostru, dar ne gândim şi la meciul de campionat de sâmbătă cu CSM Tg Jiu, unde avem o revanşă de luat şi nu trebuie sa uităm acest lucru. Mulţumim autorităţilor locale de la Mioveni, Poliţiei Locale Mioveni, Jandarmeriei Argeș pentru sprijinul acordat în organizarea evenimentului şi presei locale şi naţionale pentru interesul acordat acestui meci“, ne-a spus directorul sportiv al clubului, Contantin Ciobanu.
„Adversar de calibru“
Şi preşedintele clubului din Mioveni, Laurenţiu Tudora, vrea un meci frumos al echipei sale împotriva unei echipe cu renume mondial.
„Sperăm să asistăm la un spectacol handbalistic şi bineîneţeles, de ce nu, visăm şi la un joc şi scor favorabil. Sperăm să fie însă o sală plină, cu iubitori ai handbalului din judeţ şi susţinători ai echipei noastre. Iar cei prezenţi în tribune, îmi doresc să urmărească un adevărat spectacol. Fetele sunt şi ele dornice şi bucuroase că întâlnesc un adversar de asemenea calibru. Să nu uităm, CSM Bucureşti este o echipă care a câştigat de mai multe ori campionatul intern, Cupa, Supercupa, dar şi Liga Campionilor. Am organizat acest eveniment pe măsura sa şi ne dorim să fim la înălţime. Cei care vor să urmească acest meci găsesc bilete şi în ziua meciului la Sala Sporturilor din Piteşti“, a declarat preşedintele clubului din Mioveni.