FC Argeş va avea drept de promovare în noul sezon competiţional după decizia dată astăzi de Comitetul Executiv al FRF care a aprobat amendamentul de modificare al articolului 4 din ROAF prin care cluburile de drept public care îşi schimbă forma juridică şi devin structuri de drept privat, să aibă drept de participare în Liga I.

Astăzi, de la ora 12:00, la Casa Fotbalului a fost programată o nouă şedinţă a Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal. Pe ordinea de zi a acestei şedinţe s-a aflat şi un amendament foarte important pentru grupările sportive de drept public care activează în Liga 2 printre care şi FC Argeş. Membrii Comitetului Executiv au luat în discuţie amendamentul de modificare al articolului 4 din ROAF prin care cluburile de drept public care îşi schimbă forma juridică şi devin structuri de drept privat, să aibă drept de participare în Liga I. Propunerea a fost votată cu unanimitate de voturi. Această modificare de regulament ar fi trebuit să fie supusă aprobării în şedinţa din luna iunie, însă membrii Comitetului Executiv au decis să amâne votul pentru şedinţa din luna iulie. Vă reamintim că FC Argeş a devenit în această vară structură de drept privat după înfiinţarea "Asociaţia Club Sportiv Campionii Fotbal Club Argeş" care urmează să preia activitatea echipei de fotbal a Piteştiului. Noul club de drept privat al Piteştiului a obţinut şi Certificatul de Identitate Sportivă, actele fiind deja depuse la FRF.

Decizia Comitetului Executiv de astăzi :

– Aprobă cu unanimitate de voturi ca cluburile de drept public din Liga a 2-a pot cesiona activitatea către un club de drept privat cu cel puţin un sezon competitional anterior obţinerii dreptului de promovare (pentru evitarea oricărui dubiu cesiunea se poate face în pauza competiţională anterioară sezonului 2019/2020, clubul de drept privat având drept de promovare la finalul sezonului 2019/2020).

SCM Gloria Buzău şi CSM Şcolar Reşiţa sunt şi ele de drept public

Însă, pe lângă FC Argeş, în noul sezon al Ligii 2 vor participa alte două cluburi care aparţin de primărie, deci sunt de drept public şi nu au drept de promovare dacă nu îşi cesionează activitatea în această vară. E vorba despre SCM Gloria Buzău şi CSM Şcolar Reşiţa. Conform liga2.prosport.ro, acestea nu au comunicat până acum că fac demersuri pentru a-şi cesiona drepturile către un club de drept privat. Totodată, în aceeaşi şedinţă de pe 3 iulie a Comitetului Executiv al FRF, membrii au aprobat şi o altă regulă în privinţa cluburilor de drept public din Liga 2. Aceştia au decis ca echipele de drept public care se vor clasa la finalul sezonului pe un loc promovabil direct sau de baraj să cedeze acest drept către următoarea clasată care îndeplineşte condiţiile de a participa în Liga 1. Totuşi, aceasta echipă trebuie să se situeze pe cel mult locul 6 în Liga 2. ”Aprobă cu unanimitate de voturi ca, în situaţia în care un club de drept public din Liga a 2-a se regăseşte, la finalul sezonului competitional, pe un loc promovabil sau pe un loc care îi dă dreptul să participe la un baraj pentru promovare, acest drept revine echipei cel mai bine clasate în acelaşi eşalon competitional, dar situată cel mult pe locul 6 şi care îndeplineşte toate celelalte condiţii prevăzute de ROAF (de ex. deţine licenţă de participare în Liga 1)”, e decis CEx.

Teodora Patricia Gogot