După ce sâmbătă a terminat campionatul pe locul 5, FC Argeş l-a numiat astăzi manager general pe Nicolae Dică.

Obiectivul noului staff tehnic al piteştenilor este promovarea în Liga I.

Alb-violeţii au încheiat stagiunea 2018/2019  cu o victorie, 3-2, acasă, sâmbătă cu Sportul Snagov, echipă care se afla în iarnă pe primul loc al clasamentului. Golurile partidei au fost marcate de Nilă (min.21), Stan (min.36), Ioan Șerban (min.56 autogol) / Liviu Gheorghe (min.67), Manole (min.85).Echipa gazdă a făcut o primă repriză foarte bună reușind să marcheze de două ori prin Andrei Nilă și Cătălin Stan, însă ilfovenii puteau reduce din handicap până la pauză, dar Dănălache, rămas singur cu Grecu, a trimis pe lângă poartă din 6 m!. După revenirea de la cabine, FC Argeș a mai marcat încă o dată. În urma unei centrări de pe stânga a lui Florescu, atacantul echipei noastre, Cătălin Barbu a pus presiune pe fundașul Ioan Șerban care a trimis balonul în proprie poartă. După marcarea celui de-al treilea gol, gruparea din Trivale a mai redus turația motoarelor iar Snagovul a profitat de scăderea tempoului. Liviu Gheorghe a redus din handicap după o neglijență a defensivei alb-violete, iar Manole le-a dat emoții spectatorilor piteșteni cu o bijuterie de gol. Antrenorul Augustin Edaurd i-a folosit pe: Nic. Grecu - D. Oancea, Vişa, Hreniuc, Ct. Stan - Alin Popa (I. Păun 90+3'), I. Şerban, I. Năstăsie (cpt.), Ed. Florescu (Enceanu 72') - Ct. Barbu, Nilă (Şerbănică 85').

A doua zi după ce a terminat campionatul pe locul 5, conducerea clubului din Trivale a ajuns la un acord cu Nicolae Dică, pentru a prelua echipa. Acesta va deţine funcţia de manager general, urmând ca el să decidă totul, de la strategie până la transferuri. Dică a semnat pe 3 ani cu FC Argeş, iar obiectivul pentru sezonul următor este promovarea în Liga I. De numele lui Dică se leagă de altfel şi ultima realizare a grupării piteştene, promovarea din Liga III în Liga II, pe când echipa se numea SCM Piteşti. După promovarea, Dică a plecat la Steaua iar SCM Piteşti a preluat numele FC Argeş.

Schimbarea antrenorului a fost ieri anunţată de clubul argeşean, printr-un mesaj pe facebook:

"Bine ai revenit, Nicolae Dică!

Conducerea clubului nostru a ajuns la un acord cu Nicolae Dică pentru postul de manager general al echipei FC Argeş. Acesta a semnat un contract pe 3 sezoane, obiectivul fiind promovarea în Liga I. Nicolae Dică este antrenorul cu care Piteştiul a reuşit în sezonul 2016-2017 promovarea în liga secundă.

"Vreau să fac performanţă la Piteşti!"

Tehnicianul argeşean este pregătit de o nouă provocare cu echipa care l-a lansat în fotbalul mare: "Vin cu inima deschisă la FC Argeş şi cu o mare dorinţă de a face performanţă. Am semnat un contract pe 3 sezoane cu FC Argeş, iar obiectivul este promovarea în Liga I. Rolul meu va fi de manager. Va fi o muncă foarte grea pentru că Liga a II-a este mult mai puternică decât înainte, dar ştiu la ce mă înham. Vreau să fac performanţă la Piteşti şi să readuc clubul acolo unde îi este locul, în Liga I" a declarat Nicolae Dică. Dică va fi prezentat oficial în următoarele zile în cadrul unei conferinţe de presă. Tot atunci, tehnicianul va prezenta staff-ul tehnic cu care va colabora, programul de pregătire al echipei şi campania de achiziţii. Clubul FC Argeş îi doreşte tehnicianului mult succes în cel de-al doilea mandat la echipa fanion a judeţului şi o revenire cât mai rapidă în Liga I!"

S-au transformat în club de drept privat şi vor putea promova

Altfel, la finalul săptămânii trecute, suporterii piteşteni au mai primit o veste bună din partea autorităţilor. Cnsiliul Local Piteşti a votat cu unanimitate de voturi, proiectul de hotărâre iniţiat de primarul Cornel Ionică privind aprobarea înfiinţării Asociaţiei "Club Sportiv Campionii Fotbal Club Argeş". Aceasta va prelua activitatea echipei de fotbal a Piteştiului, obiectivul fiind promovarea în Liga I la sfârşitul sezonului viitor. Membrii fondatori ai acestei asociaţii sunt SC Apă Canal 2000 SA, SC Salubritate 2000 SA, cele mai puternice societăţi comerciale din punct de vedere financiar din subordinea autorităţilor locale şi Primăria Piteşti. Noul club va fi condus de un Comitet Director compus din Mihai Foamete, reprezentantul Primăriei Piteşti(preşedinte), Constantin Angelescu, reprezentantul SC Apă Canal SA(vicepreşedinte) şi Octavian Lupu, reprezentatul SC Salubritate 2000 SA(secretar). Mandatul Comitetului Director va fi de 4 ani iar reprezentanţii celor trei părţi în Adunarea Generală a Acţionarilor vor fi Mihai Marinescu, directorul SC Apă Canal 2000 SA, Romi Becheanu, directorul SC Salubritate 2000 SA şi Cornel Ionică, primarul Municipiului Piteşti, ca reprezentant al autorităţilor locale. Înfiinţarea Asociaţiei "Club Sportiv Campionii Fotbal Club Argeş", structură sportivă de drept privat, este primul pas făcut de autorităţile locale pentru ca echipa de fotbal a Piteştiului să poată avea drept de promovare la sfârşitul sezonului viitor. În ultimele două sezoane FC Argeş nu a avut acest drept întrucât clubul fanion al judeţului era de drept public iar regulamentele FIFA şi UEFA interziceau acest lucru.