Centrul de fotbal care a dat ţării sute de fotbalişti în 40 de ani de existenţă , Aripi Piteşti, este la un pas să îşi înceteze activitatea

în locaţia din Craiovei, de lângă Şcoala 11, acolo unde a funcţionat încă de la înfiinţare.
În această dimineaţă, noii proprietari ai terenului au venit şi şi-au delimitat suprafaţa, pe care au câştigat-o în urma unui proces lung, terenul fiindu-le retrocedat. Aceştia au bătut mai mulţi ţăruşi în mijlocul terenului de fotbal şi au pus şi alte semne pe terenul sintetic. După cum au spus noii proprietari, nu au fost băgaţi în seamă de Primărie şi au fost nevoiţi să continue demersul. Antrenorii de la Aripi erau în lacrimi şi nu le venea să creadă ce se întâmplă, iar copiii se uitau şi ei nedumeriţi cum li s-au bătut ţaruşi în mijlocul suprafeţei de joc. Noii proprietari au dat însă dovadă de înţelegere şi au mai lăsat ca să se desfăşoare aici activitatea până joi, până atunci aşteptând semnalele din partea Primăriei.
aripi 2Deşi nu a vrut să -şi dea numele, pe noul proprietar se pare că îl cheamă Toma. Acesta a oferit scurte declaraţii în care îşi explica gestul: "Este al meu terenul! E problema mea ce fac cu el! Până joi îi las pe copii aici. Dacă nu găsim altă soluţie nu am ce face. Până acum nu s-a căutat altă soluţie. Ca să se poată realiza un eventual schimb cu Primăria, trebuia să am un teren pe care să îl schimb, adică acesta de acum. Vom primi şi despăgubiri pentru nefolosinţă. Calculaţi dvs la 2,2 lei / mp pe lună".

Antrenorii care lucrează de o viaţă la Aripi, printre care şi Nicolae Radu nu îşi amintesc de casele care ar fi fost înainte pe acea suprafaţă: "Era o groapă de gunoi înainte, aici. Acum, trebuie să face antrenamente printr ţăruşi...".
aripi 3Silviu Corodi, directorul Liceului cu Pogram Sportiv Piteşti, utilizatorul Bazei Sportive Aripi, a explicat şi el situaţia, după acţiunea noilor propritari: "Ne-am trezit cu noul proprietar când făceam antrenamente. Mingea este acum în interiorul Primăriei. Vedem ce soluţie găsim să rămânem aici. Am discutat cu proprietarul să ne mai lase. Nu avem însă cum să ne desfăşurăm activitatea în aceste condiţii. S-ar putea să sistăm activităţile câteva zile. De aici au plecat în fotbalul mare Gîlcă, Tănase, Vlădoiu. Sperăm să ne folosim în continuare de bază. Este foarte trist ce se întâmplă şi sunt dezamăgit. Anul acesta se împlinesc 40 de ani de când s-a înfiinţat clubul şi s-ar putea să piară. Peste 200 de copii care sunt legitimaţi, se antrenează la fotbal pe aceste terenuri. Ne bucuram că ne face cantină, că ne face campus sportiv... dar acum, dacă nu mai sunt terenurile... Venise şi dl Burleanu ca să ne facă un teren plătit de FRF, dar nu s-a putut pentru că era litigiul. Nu putem investi aici. Toate ternurile şi clădirile sunt ale Primăriei... am înţeles că şi prin sala de sport va trece terenul..."
aripi 4După cum spuneau şi alţi antrenori, noii proprietari au dat până la urmă dovadă de bună credinţă şi se caută o soluţie să se continue antrenamentele. Pentru această seară, mai multe antrenamente ale copiilor, s-au anulat din cauza acestei situaţii. Tot în această seară era programat un meci al echipei antrenate de Ciolan pe terenul mare de iarbă. Situaţia poate fi detensionată de Primăria Piteşti, cei prezenţi ieri la stadion, când a venit noul proprietar au înţeles că oficialităţile oraşului nu au dorit să caute o soluţie până acum, pentru a nu se mai ajunge la această situaţie. Purtătorul de cuvânt al primăriei, Ana Stancu a comentat şi ea ieri: "S-a pierdut acest proces şi există această procedură de executare. Vom încerca să se ajungă la o înţelegere cu proprietarul".