În etapa din week-end a campionatului Ligii a III-a, Unirea Bascov a învins cu 1-0, pe propriul teren pe Municipal Braşov,

printr-un gol marcat de David în prima repriză. A fost a patra victorie obţinută de argeşeni în ultimele 5 partide. Perioada bună a alb-albaştrilor vine după ce, echipa lui Dulcea ajunsese la un moment dat la 11 meciuri consecutive (în tur şi retur) în care nu cunoscuse gustul victoriei.
Perioada de secetă a Bascovului începuse pe 13 octombrie 2018 şi a durat până pe 23 martie 2019, timp în care argeşenii au jucat 11 meciuri, remizând în 6 şi pierzând 5. Pe 23 martie, Unirea a învins pe Hermannstadt cu 6-0, apoi a câştigat cu 5-0 cu Viitorul Domneşti, a urmat o înfrângre 2-5 cu Flacăra Moreni şi apoi alte două victorii 2-0 cu Bradu şi 1-0 cu Braşov. Ultima a fost obţinută sâmbătă, un meci ce a contat pentru etapa a 23-a din cadrul Ligii a III-a, Seria III. Braşovenii veneau după o serie foarte bună, în care nu au pierdut nici un meci în ultimele 5 etape, ba mai mult au plecat neînvinsi de pe terenul liderului Turris Turunu Măgurele. Pe Stadionul de Grupul Şcolar Colibaşi, oaspeţii au fost susţinuti de aproximativ 100 de suporteri.

Unicul gol al partidei a fost marcat de David Andrei, în minutul 18, acesta înscriind de la 11 m , după ce tot el a obţinut penalty-ul. Oaspeţii au avut şi ei o bară în minutul 28 şi una în debutul reprizei secunde, în timp ce în finalul partidei David Andrei a trimit şi el mingea în transversală.

La Bascov au jucat: Tănase - Ciocârlan, Stancu, Negoiţă, Oreviceanu - Piscanu, Tameş - Stan, Andrei, Găişteanu - Dalu, pe parcurs mai intrând: Ivan, Comănescu, Sanda, Arsenică.

"A fost o săptămână dificilă prin prisma celor trei jocuri avute în această perioadă. E important că după înfrângerea cu Moreni ne-am revenit atât din punct de vedere fizic cât şi mental şi am reuşit să câştigăm împotriva celor de la Atletic Bradu confirmând că momentan suntem echipa mai bună la acest nivel din judeţul Argeş dar şi împotriva SR Braşov o echipă cu jucători valoroşi care reuşise să nu primească gol în ultimele 4 jocuri şi care trecea printr-o perioadă fastă. Era important să trecem cu bine peste această săptămână deoarece acest lucru ne dă încredere pentru perioada următoare, perioadă în care ne-am propus să ne apropiem cât mai mult de podiumul campionatului. Jocul cu Braşovul a fost unul în care am condus ostilităţile, pe lângă golul marcat irosind multe alte ocazii. Am avut o posesie bună care ne-a permis să controlăm lucrurile şi faţă de jocurile din începutul returului am avut o mai mare siguranţă defensivă. Sper să continuăm pe această linie şi la sfârşitul săptămînii viitoare să ne bucurăm suporterii cu o nouă victorie la Craiova" au fost cuvintele lui Dulcea.

Foto: www.facebook.com/csunireabascov/