Alex Traşcă (foto în alb), jucătorul de 22 de ani al lui Atletic Bradu, a fost transferat în această iarnă de la echipa argeşeană de Liga a III-a, în Liga I, la CS U Craiova. Mijlocaşul stânga va juca pentru început la echipa a doua a clubului, însă antrenamentele le va face cu prima echipă.

De altfel, Traşcă s-a dus la Craiova încă de la finalul anului trecut, imediat după terminarea turului. Jucătorul piteştean a fost văzut de olteni chiar la meciul direct, dintre Craiova II şi Bradu, când argeşenii s-au impus în deplasare cu 1-0, iar Traşcă a fost cel mai bun de pe teren, având câteva acţiuni în stilul său caracteristic, curse de unul singur din jumătatea proprie până în careul advers. De altfel, viteza şi tehnica lui în regim de viteză l-au recomandat antrenorului Mangia, care l-a cerut la echipă. La acel meci direct, după joc, Traşcă a vorbit cu Ionuţ Stancu şi antrenorul Dragoş Bon, care şi-au manifestat intenţia să ajungă în curtea clubului lor. După ce s-a terminat turul, Traşcă s-a dus la Craiova, s-a pregătit o perioadă cu echipa a doua, după care s-a antrenat până înainte de Sărbători cu prima echipă, unde l-a impresionat pe antrenorul italian. Apoi, din februarie, Traşcă s-a dus din nou la Craiova unde a semnat un contract valabil până în vară, cu clauză de prelungire, dacă reuşeşte să se impună.
„Am semnat de acum două săptămâni. Momentan mă pregătesc cu echipa a doua, dar am făcut şi cu echipa mare antrenamente. Sunt la ei încă din decembrie. Îmi doresc să mă pregătesc bine şi să am cât mai multe meciuri şi să ajut echipa. E greu însă şi mai întâi trebuie să dau randament la echipa a doua şi de-abia apoi va veni prima echipă. Ştiu că este greu mai ales că sunt pe post cu Mitriţă, iar mijlocaş stânga mai este şi Raul Baicu. Perioada când m-am antrenat cu prima echipă, înainte de Sărbători, a fost OK. Jucătorii m-au primit bine şi m-am simţit OK. Am avut, trebuie să recunosc, emoţii, la primele două antrenamente. Mi-a fost mai uşor pentru că îl ştiam pe Briceag, de la Piteşti şi el m-a ajutat să mă integrez mai uşor. Cred că viteza pe care o am şi tehnica în regim de viteză m-au recomandat acestui club“, ne-a declarat Alex Traşcă.
trasca 1

A fost coleg cu Ivan

Traşcă a făcut junioratul la Sporting Piteşti, acolo unde i-a avut antrenori pe Florin Drăguşin, Lucică Deaconescu şi Tănase Dima. Pe perioada petrecută la Sporting, Traşcă a fost coleg cu Andrei Ivan, care a fost şi el promovat la CS U Craiova , iar acum joacă la Rapid Viena. Un alt coleg de generaţie este Mihai Căpăţînă de la FC Voluntari. 

„Calităţi extraordinare!“

Bogdan Velianu l-a antrenat pe Alex Traşcă pe perioada în care a fost jucător la Atletic Bradu, club pentru care mijlocaşul a evoluat până în această iarnă. „Este un copil foarte bun... are calităţi extraordinare, mai ales când este unu la unu cu adversarul. L-au văzut la meciul din tur, când noi am bătut la ei cu 1-0. A avut unele faze în care a luat mingea şi s-a dus cu ea până în poartă. Au spus de atunci că îl vor. Apoi s-a dus acolo la finalul campionatului şi a făcut antrenamente cu echipa mare şi l-a văzut şi Mangia. Acum a semnat, dar o să joace pentru echipa a doua, dar se va antrena cu prima echipă. Sper că a făcut pasul cel mare! Totul depinde acum de el, dar la ce calităţi are şi la cum s-a prezentat toată lumea a vorbit frumos de el. Este un băiat la locul lui, cu caracter şi sper să facă treabă bună şi să joace în Liga 1. A jucat chiar şi acum două zile într-un amical, a dat gol şi a scos două penaltiuri“ spunea despre fostul său jucător, Bogdan Velianu.