România U21 a obținut o victorie foarte importantă în cadrul preliminariilor EURO 2025.

A învins la limită Armenia U21, în urma unui gol pe final, după ce a beneficiat de avantajul unui om în plus pe teren.

În primă fază a zilei, România U21 a urcat pe locul 1 în Grupa E a calificărilor, cu 13 puncte, cu două puncte peste locul 2, Elveția U21, dar apoi, seara, echipa din ”Țara Cantoanelor” a cștigat meciul din Albania cu 3-1 și a revenit pe prima poziție.

Tricolorii conduși de Daniel Pancu nu au avut un meci ușor în Armenia, în orașul Armavir. Au marcat golul victoriei abia în minutul 89, în urma unei lovituri libere din partea dreaptă. Și la această acțiune a mizat Daniel Pancu pe jucători din Liga 2, patru la număr, pe Alexandru Roșca, portar la CSC Șelimbăr, Cristian Ignat, fundaș central la CS Mioveni, David Maftei, fundaș lateral la Steaua, și Sergiu Rimovecz, fundaș central legitimat la CSM Reșița. Pe teren, în partida din Armenia, a fost doar Ignat integralist.

România U21: Sava – Oroian, Ignat, M. Ilie, Ștefanovici – Corbu (Stoica 46’), Vulturar (C. Mihai 74’), Grameni, Baiaram (Musi 65’), Munteanu (cpt.), R. Ilie (Burnete 81’). Rezerve neutilizate: Hindrich – Amzăr, Dănuleasa, L. Mihai, Maftei.

Locul 2 în preliminariile EURO

Tricolorii sub 21 de ani fac parte din Grupa E a calificărilor la EURO, alături de Elveția, Albania, Finlanda, Muntenegru și Armenia. După șase meciuri disputate sunt pe locul 2, cu 13 puncte

Clasamentul Grupei E:

1. Elveția U21 – 11 puncte (șase meciuri)

2. România U21 – 13 puncte (șase meciuri)

3. Albania U21 – 10 puncte (șapte meciuri)

4. Finlanda U21 – 7 puncte (cinci meciuri)

5. Muntenegru U21 – 4 puncte (patru meciuri)

6. Armenia U21 – 2 puncte (opt meciuri)