CS Mioveni are doi jucători chemați la loturile naționale de juniori.

Este vorba despre fundașul Cristi Ignat care se află în lotul lui Daniel Pancu de la Naționala U 21 și de atacantul Alexandru Stan, care face parte din lotul lui Adi Dulcea la Naționala U 19. Ambii jucători sunt împrumutați de CS Mioveni de la Rapid.

Ultimul din ei, Alex Stan a jucat deja în două meciuri oficiale, iar în unul dintre ele a și marcat un gol important.

Naționala pregătită de selecționerul Adrian Dulcea dispută în Croația în perioada 20-26 martie meciurile de la Turul de Elită, ultima etapă a calificărilor înaintea turneului final EURO U19. Din lot în afară de Stan mai face partie și Patrick Dulcea de la FC Argeș. 

În primul meci, România a pierdut cu 2-0 în fața Turciei. Dulcea a fost titular și a jucat tot meciul, iar Stan a fost pe teren primele 66 de minute. În al doilea meci, România a învins cu 3-2 în minutul Germania, favorita turneului. România a deschis scorul în minutul 28 al primei reprize prin Patrick Dulcea, care l-a învins pe portarul nemților cu un șut puternic din marginea careului de 16 metri. Avantajul României nu a durat decât două minute pe tabelă, Dzenan Pejcinovic marcând după o acțiune ce a surprins nepregătită apărarea noastră. România a intrat în avantaj la pauză grație reușitei lui Alexandru Stan, care a primit o pasă peste apărarea Germaniei de la Patrick Dulcea și l-a învins pe portarul Dennis Seimen. Germania a egalat din nou scorul pe tabelă în minutul 62, prin același Pejcinovic. Golul de 3 puncte a venit în minutul 90+4, când Adrian Mazilu a marcat cu o execuție spectaculoasă din afara careului, în vinclul porții adverse.

Ultimul meci al turneului este mâine, marți 26 martie, de la ora 15:00 cu Croația, dar tricolorii nu mai au nicio șansă de calificare, deoarece nu mai pot ocupa primul loc, din cauza înfrângerii cu Turcia, care a câștigat și al doilea meci, cu Croația cu 2-1.

ROMÂNIA: 1. Răfăilă – 2. Aioanei, 4. Tudose, 13. Bădescu, 6. Borza – 18. Florea, 5. Jalade-cpt., 7. Dulcea – 11. Mazilu, 9. Stan (19. Kodor 74′), 10. Pop (17. Caragea 63′). Selecționer: Adrian Dulcea