Vineri s-a desfășurat la București, la Sala Dalles, Gala Sportului 2023, eveniment sponsorizat de ATVRom.

În cadrul evenimentului cunoscutul comentator sportiv Ionel Stoica și-a lasnat cartea ”A fost odată ca niciodată... în America”, volum dedicat participării echipei naționalei, în 1994, la World Cup.

Lansarea cărții a fost făcută într-o zi specială și anume la împlinirea a fix 30 de ani de la calificarea obținută de România, la Cardif,unde a învins Țara Galilor cu 2-1 în ultimul meci, cel decisiv al preliminariilor.

Prezenți în sală au fost și componenții Generației de Aur Gică Popescu, Miodarg Belodedici, Florin Prunea și selecționerul Anghel Iordănescu. Toți au rememorat acele momente, în timp ce în sală era proiectat mai multe înregistrări în premieră de la calificarea de la Cardiff.

Printre cei prezenți s-a numărat și Romulus Gabor, fost atacant al României, care în 1981, în Australia la Campionatul Mondial de Tineret a ocupat cu România locul 3 și a luat Gheata de Aur și Balonul de Aur oferite la finalul turneului celui mai bun jucător și golgeterului. Și acesta a rememorat acele momente de bucurie din 1981.

De asemenea printre cei prezenți s-au numărat Maricica Puică, Anișoara Cusmir, Elisabeta Lipă medaliate la Olimpiada de la Los Angeles 1984, atunci când România  aocupat locul 2 în clasamentul pe medalii.

Un moment deosebit al serii a fost dedicat lu fostului fotbalist al Generației de Aur, Didi Prodan de la a cărui trecere în neființă s-au împlinit miercuri, 15 noiembrie, 7 ani. Toți invitații au vorbit despre omul și fotbalistul Prodan, în sală fiind de față și soiția acestuia, cei doi copii și nașul său.