FC Argeș - UTA s-a terminat 2-2, iar piteștenii mai speră încă la salvarea de la retrogradare.

Meciul a fost unul cu scandal, iar la final UTA s-a retras de pe teren. După 0-2 la pauză, FC Argeș a marcat de două ori în repriza a doua prin Garita, ambele reușite de la 11 m. Ultimul gol a fost marca tîn minutuul 90+13, după ce de la margine s-au arătat 6 minute de prelungire. Arădenii au protestat, vehement la ultimul penalty iar Rednic a scos echipa de pe teren preț de câteva minute, apoi s-a revenit iar lovitura de pedeapsă a fost transformată.

UPDATE: FC Argeș este condusă cu 2-0 la pauză, la Pitești și se poate considera deja retrogradată.

Arădenii au marcat prin Postoloachi în minutul 27 și Keșeru în minutul 45. Înainte de golul doi al UTA-ei, Calcan a ratat un penalty pentru FC Argeș.

STIREA INIȚIALĂ:

FC Argeș și UTA se întâlnesc de la ora 18:30 într-un meci decisiv pentru salvarea de la retrogradare.

Calculele hârtiei sunt simple înainte de acest meci: cine pierde retrogradează, cine câștigă merge la baraj, iar remiza favorizează la mult echipa arădeană.

Este un meci de totul sau nimic pentru piteșteni, un meci cât un campionat. De aceea organizatorii au lăsat și intrarea liberă, pentru ca echipa să fie susținută de cât mai mulți suporteri.

Problemele sunt însă și de o parte și de alta atunci când sunt analizate parcursurile din acest sezon. Astfel, conform statisticii LPF, piteştenii au câştigat precedentul meci jucat acasă în campionat, 1-0 cu Chindia (17 aprilie 2023) şi au oprit o serie cu nouă meciuri fără victorie pe teren propriu, interval în care au reuşit doar patru remize. Apoi, pe 9 septembrie 2022, meciul FC Botoşani - UTA 1-2 a fost ultimul succes izbutit de arădeni în deplasare pe prima scenă. Au urmat  patru rezultate de egalitate şi opt partide pierdute.

Cele două echipe s-au mai întâlnit de 49 de ori în principala competiţie internă, de 23 de ori au câştigat piteştenii, de 17 ori s-au impus arădenii, iar alte nouă partide s-au terminat la egalitate. Palmares cu FC Argeş gazdă: 25 de meciuri - 20 victorii FC Argeş - două remize - 3 succese UTA. Prima confruntare a avut loc pe 29 octombrie 1961, Dinamo Piteşti - UTA 3-1, goluri înscrise Florin Halagian, Martin Haimovici, Victor Corneanu, respectiv Ştefan Czako. Argeşenii aveau să încheie întâiul lor sezon în Divizia A pe ultimul loc (pe 14), în timp UTA termina ediţia 1961-1962 doar pe 10. Cea mai mare diferenţă de scor din campionat: 20 iunie 1971, UTA - FC Argeş 6-1 şi 15 iunie 1978, FC Argeş - UTA 5-0. Piteştenii au câştigat ambele meciuri din sezonul regulat 2022-2023, 2-0 pe teren propriu şi 1-0 în deplasare.

Bogdan Argeş Vintilă şi Mircea Rednic s-au mai întâlnit o singură dată din postura de antrenori, pe 13 august 2015, în Dinamo - FC Voluntari 3-0 (victorie Rednic).