Marius Stoica debutează

ca antrenor principal la CS Mioveni, diseară în deplasare, în meciul cu liderul clasamentului, Farul Constanța.

Constănţenii au o primă parte de sezon formidabilă, cu 11 victorii şi patru remize în 16 jocuri, rezultate care o poziţionează pe Farul în fruntea clasamentului, cu cinci puncte avans faţă de următoarea clasată. De partea cealaltă, CS Mioveni ocupă ultimul loc, cu doar opt puncte câştigate, dintre care patru în deplasare.

Conform statisticii LPF, se vor duela cel mai bun atac, Farul - 30 de goluri marcate, respectiv cea mai slabă ofensivă, CS Mioveni, doar 9 goluri înscrise.

Farul şi CS Mioveni s-au mai întâlnit de trei ori în principala competiţie internă, de două ori s-au impus dobrogenii, iar o partidă s-a terminat la egalitate. În sezonul regulat precedent, constănţenii s-au impus cu 2-1 pe teren propriu (marcatori Jefte Betancor, Andrei Ciobanu, respectiv Bogdan Rusu), iar în retur au terminat la egalitate, scor 1-1 (goluri înscrise de Adrian Scarlatache / Adrian Petre). Cea mai recentă dispută a avut loc pe 22 iulie 2022, CS Mioveni - Farul 0-2, dublă Adrian Petre.

Mediile de vârstă: Farul Constanţa - 22 ani şi 8 luni, cea mai mică din campionat, CS Mioveni - 27 ani şi două luni, a doua cea mai mare.

Se întâlnesc echipele cu cei mai puţini jucători străini utilizaţi în primele 16 runde, Farul - 3, CS Mioveni - 4.

15 jucători au marcat cel puţin un gol pentru gruparea constănţeană, locul 1 şi la acest capitol. 13 şuturi pe cadrul porţii adverse a expediat Denis Alibec în cele 11 partide jucate în ediţia curentă, dintre care șase au însemnat goluri pentru Farul.