CS Mioveni are nevoie de puncte în Superligă, pentru a ieși din partea de jos a clasamentului.

Galben-verzii primesc, de la ora 19:00 vizita echipei FC U Craiova, o formație care și-a anunțat pretențiile de a se califica în play-off-ul Superligii.

Conform statisticii LPF, pe 2 septembrie 2022, în partida Sepsi OSK - CS Mioveni 0-1, a fost singura victorie reuşită de argeşeni în acest sezon, în rest au trei remize şi șapte partide pierdute. Doar un succes şi-au trecut în cont oltenii în precedentele șase deplasări din campionat, 2-0 cu FC Argeş (12.08.2022), interval în care au mai înregistrat două rezultate de egalitate şi trei înfrângeri.

Conform InStat, partener LPF, Vlad Alexandru Achim este jucătorul cu cele mai multe pase corecte reuşite în primele 11 runde - 592 (procent 90 % pase reuşite). În același timp, 47 % este procentul duelurilor câştigate de jucătorii celor de la CS Mioveni în acest sezon, cel mai mic din campionat.

CS Mioveni şi FC U 1948 s-au întâlnit de trei ori în ediţia precedentă a Superligii, un joc a fost câştigat de gazdele din această rundă, iar alte două partide s-au terminat la egalitate.

Flavius Stoican a condus gruparea craioveană în sezonul trecut, palmaresul acestuia pe banca adversarei din această rundă cuprinzând o victorie, o remiză şi două înfrângeri (în toate competiţiile).

Mediile de vârstă: CS Mioveni - 27 ani şi o lună, a doua cea mai mare din campionat, FC U Craiova 1948 - 24 ani şi 7 luni.

30 de jucători a folosit gruparea argeşeană în acest sezon, dintre care Guilherme Garutti a început titular în toate cele 11 partide, în timp ce lltenii s-au bazat pe 22 de fotbalişti, dintre care 12 sunt străini.