Galben-verzii au o deplasare grea, diseară, în Giulești, unde, de la ora 21:30 întâlnesc echipa de pe locul, Rapid.

Conform statisticăă LPF, pe 9 mai 2022, meciul Rapid - FC U Craiova 1948 2-3, a fost singura înfrângere suferită de giuleşteni în ultimele 18 meciuri jucate pe teren propriu în campionat, în rest au 11 victorii şi șase rezultate de egalitate. Argeşenii au pierdut meciul din runda precedentă, 0-1 cu U Cluj, insucces care a oprit o serie cu trei partide fără înfrângere (o victorie, două remize). Rapid are cea mai bună apărare din campionat, cu doar cinci goluri încasate. De partea cealaltă, CS Mioveni are cel mai slab atac, cu doar cinci goluri înscrise în primele 10 runde.

12.235 spectatori / meci este media înregistrată de Rapid în acest sezon, a doua cea mai mare din campionat.

Conform InStat, partener LPF, Dorinel Oancea este jucătorul cu cele mai multe dueluri la sol câştigate, 88. El este urmat în ierarhie de rapidistul Junior Morais (84 dueluri la sol câştigate). Horaţiu Moldovan este portarul cu cel mai bun index InStat, 229. Acesta a adunat în sezonul curent nu mai puţin de 12 "supersave-uri".

Cele două echipe s-au mai întâlnit de șapte ori în principala competiţie internă, de cinci ori s-au impus rapidiştii, un joc a fost câştigat de argeşeni, iar o partidă s-a terminat la egalitate. Primele confruntări au avut loc în ediţia 2007 - 2008, când Rapid a câştigat cu 2-1, în deplasare şi cu 3-0, acasă. Cea mai mare diferenţă de scor pe prima scenă: 14 octombrie 2011, Rapid - CS Mioveni 4-0. Cea mai recentă dispută directă: 16 mai 2022, CS Mioveni - Rapid 3-2.

Mediile de vârstă: Rapid - 25 ani şi 7 luni, CS Mioveni - 27 ani şi o lună, a doua cea mai mare din campionat.

22 de jucători au evoluat pentru Rapid în primele 10 runde, dintre care Horaţiu Moldovan şi Junior Morais sunt integralişti. CS Mioveni s-a bazat pe 29 de fotbalişti, patru dintre ei fiind străini.