Deși era dorit de U Craiova, Bogdan Rusu s-a transferat în această după-amiază de la CS Mioveni la FCSB.

Fotbalistul va primi un salariu de 15.000 Euro, iar FCSB a plătit Mioveniului 100.000 Euro. Suma se poate însă tripla: dacă FCSB trece în turul următorul din Conference League Becali mai dă 100.000 E, iar dacă se califică în grupe, încă 100.000 E. Din ultimele două plăți se poate scade 50.000 E dacă FCSB împrumută doi jucători la Mioveni, printre care și Lixandru.

Rusu se alege cu contractul vizibil mărit și cu o înțelegere pe doi ani cu FCSB. La Craiova primea bani la semnătură, dar contract pe un an. Iar după golurile marcate la Cluj și CFR i-a făcut o foertă de 20 mii E pe lună, dar contract pe un an.

Bogdan Rusu a fost apreciat de Becali după evoluția de la CFR. ”Gol de fotbalist, gol frumos, nu oricine dă gol de acolo cum a dat el, la siguranță. Mai trece ceva, centrare, pac cu capul, nu cum dau unii ba cu ceafa, ba cu umărul. I-am dat telefon lui MM: ’Băi, știi ceva de Bogdan Rusu? Mâine vreau să îl iei’. MM mi-a zis că tot timpul l-a lăudat la emisiune. ’Spune-mi mie când vezi un jucător, nu la emisiune’” a declarat finanțatorul FCSB-ului.

”Dă-mi numărul primarului...”

Mutarea nu s-a făcut însă decât după ce gigi Becali l-a sunat pe primarul Mioveniului, Ion Georgescu. ”Mi-a zis că nu îl dă și i-am zis să îmi dea mie numărul primarului. I-am dat telefon să vedem dacă îl dă sau nu. Aseară l-am sunat pe el, la pauza meciului. L-am sunat pentru că nu aveam atacant. Nu putem să câștigăm meciuri fără atacant. Am vorbit cu el, primarul a zis că vrea. Le dau 100.000 de euro, dacă ne calificăm le mai dau o suta și dacă mergem în grupe le mai dau 50. Am terminat cu el, a venit băiatul, chiar dacă l-au sunat alții de la alte echipe ca îi dau 25 de mii pe lună. A zis că are cuvânt și că merge la București dacă mi-a promis. Din Ardeal l-au sunat. L-am întrebat dacă visa să joace la FCSB. A zis că nu, dar a visat să joace la o echipă care să se bată la titlu” a mai spus Becali.

”Orice șut în fund e un pas înainte!”

Primarul Mioveniului, Ion Georgescu a confirmat discuția cu Gigi Becali, de duminică: ”I-am spus că cei de la club se ocupă, cu ei trebuie să vorbească. Nu am negociat eu, a negociat Olteanu. Bineînțeles că vorbise cu Rusu duminică și când a venit la club să întrebe cât trebuie să se plătească pe el ca să plece s-a știut despre ce este vorba. Va lua 15 mii pe lună. Clubul primește 100 plus o sută plus o sută dacă ajunge FCSB în grupe. Dar dacă ni-i dă pe Lixandru și încă cineva se scad 50 de mii. Pentru Rusu este bine, că oricum nu te mai înțelegeai cu el după golurile date. Am vorbit cu el, mi-a mulțumit și a văzut că orice șut în fund, ca să zic așa e un pas înainte. A fost sunat și de CFR, nu doar de Craiova. Dar, chiar dacă primea ori la semnătură ori salariu mai mare avea contract pe un an și acolo și acolo. Aici are pe doi ani!”