CS Mioveni și-a îndeplinit obiectivul stabilit la începutul sezonului, cu o etapă înainte de final.

Galben-verzii au pierdut în etapa a 8-a a play-out-ului, meciul de la Arad, cu UTA cu 1-0, dar au fost salvați în aceeași etapă de Sepsi, care a învins cu 2-1 pe Chindia și a condamnat-o la baraj.

Singura necunoscută, înainte cu două etape de final, era cea de-a doua echipă care va merge la baraj. Se știa astfel că Academica și Mediaș vor retrograda direct și că Dinamo va fi pe unul din locurile de baraj. Bătălia era între Chindia și Mioveni pentru al doilea loc. Argeșenii aveau un avans de 5 puncte și mai erau doar două etape de disputat. În caz de egalitate, Chindia era avantajată, pentru că terminase sezonul regulat mai sus, cu puncte mai multe.

Sâmbătă, Mioveniul avea la Arad șansa victoriei și să încheie socotelile cu barajul, șansa egalului și să mai obțină minimum un punct cu Rapid, aceste două rezultate depinzând numai de ea. Dar exista și varianta înfrângerii coroborată cu alte rezultate însă. Iar primul a venit vineri, seară, când Dinamo a înivns la Botoșani și a băgat-o pe Sepsi în cărți pentru locul 2 din play-out. Apoi, duminică a venit al doilea rezultat favorabil, victoria lui Sepsi cu Chindia.

Acum, cu o etapă înainte de final, CS Mioveni are un avans de 5 puncte și să liniștită la meciul cu Rapid, care este programat lunea viitoare.

UTA – CS Mioveni 1-0 (1-0)

A marcat: Ubbink (27)

# UTA: Balauru - Vukcevic, Da Silva, Benga, Shliakov - Vorobjovas, Batha,  Ubbink (79 Pop) - Cardoso (70 Laukzemis), Miculescu (79 Isac),  Otele (79 Matei). Antrenor: Ionuț Badea

# Mioveni: Popescu – Radescu (75 Burnea), Scarlatache, Garutti, Balaur (75 Tomczyk), Trif (35 Oancea) - Dumitriu, Lixandru (75 Toma) - Raicea, Rusu, Sanoh (68 Blănaru). Antrenor: Alexandru Pelici