FC Argeş - CFR 1907 Cluj se joacă astăzi , în Trivale de la ora 20.30.

Meciurile de campionat nu mai au nicio miză pe acest final de campionat pentru piteșteni. Alb-violeții vor doar să nu încaseze multe goluri. În rest, atenția echipei este spre semifinala de Cupă cu FC Voluntari, acolo unde, miercuri 11 mai, au de remontat înfrâgerea din tur, 0-2.

Revenind la partida de azi, din etapa a 8-a a play-off-ului Ligii 1, conform statisticii LPF, cele două echipe s-au mai întâlnit de 27 de ori în principala competiţie internă, de șapte ori s-au impus piteştenii, de 15 ori au câştigat clujenii, iar alte cinci jocuri s-au terminat la egalitate. Primul meci a avut loc pe 26 octombrie 1969, FC Argeş - CFR Cluj 3-0 (triplă C-tin Radu I), antrenori Constantin Teaşcă, respectiv Constantin Rădulescu. Întâiul succes din contul clujenilor: 1 iulie 1970, CFR Cluj - FC Argeş 2-1.

O singură victorie au reuşit piteştenii în ultimele 15 dueluri directe din campionat (27 aprilie 2005, FC Argeş - CFR Cluj 2-0), interval în care s-au mai consemnat patru remize şi 10 partide câştigate de ardeleni. Cea mai recentă întâlnire directă: 4 aprilie 2022, CFR Cluj - FC Argeş 2-0, goluri marcate de Gabriel Debeljuh şi Marko Dugandzic.

Antrenorul Dan Petrescu este neînvins în duelurile cu FC Argeş, palmaresul acestuia cuprinzând patru victorii şi șase rezultate de egalitate.

Mediile de vârstă: FC Argeş - 27 ani şi 8 luni, cea mai mare din campionat; CFR Cluj - 26 ani şi 5 luni.

40 de jucători a utilizat CFR Cluj în acest sezon, dintre care 20 sunt străini. Opt dintre cei 29 de fotbalişti utilizaţi de Andrei Prepeliţă pe durata sezonului au debutat în Liga 1 în ediţia curentă.