Arbitrul Istvan Kovacs, care acum o săptămână a făcut remarcat numele României pe harta arbitrajului din lume a fost vedetă ieri la Mioveni.

Centralul a primit o Plachetă de Onoare din partea autorităților locale, Primăria și Consiliul Local Mioveni, în semn de recunoștință pentru prestațiile excelente pe care le-a avut în ultimul timp la nivel internațional.

Astfel, Kovacs a arbitrat excelent acum o săptămână meciul dintre Manchester City și Real Madrid din semifinalele Ligii Campionilor, iar despre prestația sa s-a vorbit foarte mult în Europa, primind aprecieri din partea oamenilor de fotbal. Lucru care nu s-a întâmplat și la noi în țară, iar acest lucru a fost sesizat de primarul Mioveniului, Ion Georgescu.

kovacs selfie”Mi-a venit ideea după ce am văzut că în partea publică, nimeni nu l-a băgat în seamă în țară, după prestația din Champions League, când a făcut ca o timp de o săptămână să se vorbeasc de România și de arbitrajul românesc. Așteptam ca mai marii țării... cineva să vorbească de el... Este cel mai apreciat arbitru în acest moment. Asta a fost ideea cu această plachetă, nimeni nu a zis de el în spațiul public, dintre autorități, mă refer. A fost o onoare ca după o săptămână de la prestația excelentă din Champions League să ne arbitreze” a spus primarul Mioveniului, despre gestul autorităților locale.

kovacs autografeDe altfel, popularitatea lui Istvan Kovacs la Mioveni este destul de mare, iar la pauza meciului acesta a fost solcitat de copii și nu numai să facă câtteva selfi-uri pentru a le rămâne amintire.