CS Mioveni vrea să confirme succesul obținut luni cu Gaz Metan printr-un nou rezultat bun, cu Rapid.

Meciul contra giuleștenilor este programat diseară de la ora 20:30, pe Stadionul Orășenesc din Mioveni. Rapidul este considerată gazdă la acest joc, iar CS Mioveni oaspete. Acesta va fi al cinci-lea loc oficial din 2021 dintre cele două echipe și al șaptea întâlnire din acest an. Pe rând rezultatele au fost: # 1-1 la Buftea, în turul play-off-ului Ligii a II # 1-0 pentru gazde în returul play-off-ului, la Mioveni # 2-1 pentru Rapid în amical disputat la Brașov # 2-0 pentru Rapid, la Mioveni, în etapa a 2-a din Liga 1 # 0-0 și 5-4 la penalty-uri pentru rapid, la Mioveni, în Cupă # 1-0 pentru gazde la Mioveni în amical.

Conform statisticii LPF, trei succese, două rezultate de egalitate şi trei partide pierdute este palmaresul înregistrat de giuleşteni pe teren propriu în acest sezon. În același timp, șapte puncte a scos gruparea argeşeană din meciurile disputate în deplasare în ediţia curentă: victorii cu Sepsi OSK şi Dinamo, remiză cu Academica.

CS Mioveni a primit cel puţin un gol în șapte dintre cele opt meciuri jucate în deplasare. Cele două echipe s-au mai întâlnit de cinci ori în principala competiţie internă şi de fiecare dată s-au impus bucureştenii. Primele confruntări au avut loc în ediţia 2007/08, când Rapid a câştigat cu 2-1 în deplasare şi cu 3-0 acasă. Cea mai mare diferenţă de scor pe prima scenă: 14 octombrie 2011, Rapid - CS Mioveni 4-0. Cea mai recentă dispută directă din Liga 1: 23 iulie 2021, CS Mioveni - Rapid 0-2, goluri înscrise de Dragoş Grigore şi Adrian Bălan. O remiză (17.10.2004, Unirea Alba Iulia - Rapid 1-1) şi patru înfrângeri este palmaresul lui Alexandru Pelici în duelurile din Liga 1 cu Rapid.

Mediile de vârstă: Rapid - 26 ani şi 6 luni; CS Mioveni - 27 ani şi 10 luni, a doua cea mai mare din campionat.