CS Mioveni a obținut aseară a patra victorie din actuala ediție de campionat.

Galben-verzii au învins cu 1-0 (1-0) pe Gaz Metan Mediaș, o contracandidată la retrogradare. Unicul gol al partidei a fost marcat de Rusu, în minutul 21 din penalty. Tot Rusu a ratat în minutul 56 o altă lovitură de pedeap.

Partida a fost la discreția elevilor antrenați de Alexandru Pelici. Aceștia au condus ostilitățile din primul până în ultimul minut de joc, ratând foarte mult. Ocaziile au fost la un pas să se răzbune, iar la ultima fază a meciului oaspeții puteau egala. Portarul Ducan a salvat însă miraculos în două rânduri.

Startul ratărilor l-a dat Oancea, în minutul 6, fundașul pătrunzând pe dreapta în careu, iar din colțul careului mic trimițând puțin peste. Un minut mai târziu, Balaur urcă pe dreapta, iar de la 25 m trage puternic, dar puțin pe lângă vinclul din dreapta. În minutul 11, Buziuc recuperează dintre fundași, rămâne singur cu portarul dar își prelungește balonul și este luat pe sus de goal-keeper, fiind faultat clar. Arbitrul Colțescu nu dă însă penalty și galben ci dictează eronat fault în atac. În minutul 17, după o combinație între mai mulți coechipieri, Burnea ajunge singur pe stânga și, de la 16 m, trage pe jos, dar prea ușor, iar portarul reține.

În minutul 21, Blănaru urcă pe dreapta și pătrunde, talonat, în careu. Centrează în forță în fața porții, Buziuc ia fața portarului, atinge mingea și este faultat. Centralul dă fără ezitare penalty și galben, iar Rusu transformă de la punctul cu var. 8 minute mai târziu, Sanoh forțează pe stânga, centrează în 6 m, dar Blănaru nu ajunge de puțin la balon ca să înscrie. În minutul 38, Cierpka șutează și el de la 16 m, de pe stânga, dar puțin peste. Rusu a fost la un pas să marcheze din nou cu 3 minute înainte de pauză. Atacantul a șutat din voleu, de la 16 m, dar milimetric pe lângă bară.

Penalty ratat

În repriza secundă Mioveniul nu a mai dominat copios, dar a avut foarte multe momente bune. A fost mai prezentă în faza ofensivă, dar din nou, a ratat. Astfel, în minutul 56, Dumitriu este faultat de Yuri la 1 m de poartă, iar Colțescu dă din nou penalty. Rusu execută din nou, dar de data aceasta ratează, portarul ghicind colțul și plonjând în dreapta atacantului. Până în ultimele 10 minute s-a așteptat mai mult greșeala adversarului, dar aceasta nu a apărut nici de o parte nici de alta. Apoi, meciul s-a deschis, oaspeții forțând egalarea, iar gazdele încercând să dea lovitura de grație. În minutul 82 Oancea trage peste, de la 25 m, din poziție bună. Apoi, Sanoh urcă pe dreapta, insistă, scapă singur , trage din unghi, dar portarul e la post.

În minutul 88, Blănaru este în poziție bună în careu, dar reia puțin peste. SIngura fază notabilă a oaspeților a avut loc în minutul 90, atunci când puteau și egala. Șteau trage de la 14 m, balonul este deviat iar Ducan scoate in extremis cu un reflex de moment. Filip este însă în apropiere și reia cu capul, singur, dar Ducan respinge din nou. Apoi balonul ajunge la Irrobiso care luftează deși are și el poarta goală în față și trimite pe lângă. În minutul 92, Rusu scapă singur, central, este talonat de adversar, care cade și îl împiedică și pe el, dar arbitrul nu dă fault și eliminare, lăsând jocul să continue. Partida se încheie cu ocazia lui Rădescu. Acesta pătrunde pe stânga, întoarce un adversar, dar își închide unghiul și șutul centrare este reținut de portar.

Cele trei puncte sunt un balon de oxigen necesar în acest moment Mioveniului, echipa reușind o nouă victorie după 3 luni. Galben-verzii au acumulat acum 16 puncte și au urcat pe locul 12.

CS Mioveni - Gaz Metan Mediaș 1-0 (1-0)

Mioveni: Ducan - Oancea, Garutti, Balaur, Scarlatache, Garutti, Burnea (46 Șerbănică) - Dumitriu (90 Rădescu), Cierpka (75 Toma) - Buziuc (27 Sanoh), Rusu, Blănaru (90 Vereș). Antrenor: Alexandru Pelici

Mediaș: Vâlceanu - Dobrescu (64 Romeo), Matricardi, De Sousa, Trif - Alceus (46 Irobiso), Filip - Lixandru (72 Șteau), Deaconu, Chamed (46 Sarr, 72 Da Silva) - Morar. Antrenor Ilie Poenaru

Arbitru: Sebastian Colțescu

Cartonașe galbene: Blănaru (67) / Vâlceanu (21), Dobrescu (42), Yuri (55), De Sousa (56), Sarr (60), Da Silva (80).