Marţi, echipa de handbal a CS Dacia Mioveni a administrat o înfrângere greu de digerat echipei CSU Cluj Napoca, în urma căreia ardelencele ar putea retrograda.

Scorul a fost 29-26 pentru argeşence la finalul unui meci în care adversarele Daciei au început bine şi au condus până în minutul 19, dar nu la o distanţă mai mare de două goluri. La 8-10 a urmat o serie de 5 goluri a Daciei, care a făcut 13-10, pentru ca repriza să se termine la egalitate, 14-14. U Cluj s-a mai aflat apoi, la reluare, în avantaj de câte un gol încă 5 minute, după care CS Dacia a întors definitiv soarta partidei prelunând până la final conducerea. Cu 8 minute înainte de final scorul era 28 -22, iar rezultatul a fost până la urmă 29-26 pentru handbalistele din Mioveni.

După meci, oficialii Clujului au încercat să facă repede uitată forma şi valoarea echipei şi au dat vine pe arbitraj, plângându-se că echipa a fost defarizată tocmai la acest meci, şi nu şi la celelalte 11 (UNSPREZECE) înfrângeri suferite înainte!!!!

Replica argeşenilor nu a întârziat iar directorul sportiv al clubului din Mioveni, Constantin Ciobanu a explicat cât de şifonate au ieşit elevele antrenorului Gheorghe Covaciu din acest meci: “Am văzut că cei din conducerea echipei adverse, cu care am jucat marţi  se dau de ceasul  morţii  prin presa locală, încercând să îşi ascundă propria neputinţă  prin a acuza arbitrajul, lucru de altfel premeditat , ei declarând  cu multe zile înainte ca, dacă  vor pierde  acest meci, nu vor sta degeaba...şi iată ca nu stau! Au declarat că meciul cu Dacia este meciul sezonului  şi l-au pregătit  foarte bine , atât de bjne încât avem jumătate  din echipă în infirmerie,  permanent jucătoarele lor au lovit șmecherește în teren, au șicanat sportivele  noastre,  au înjurat inclusiv pe reputatul nostru antrenor, Gică Covaciu , fapt  care a dus şi la reacţia  acestuia din finalul meciului… în sfirşit,  un mod josnic de a încerca să obţină punctele puse în joc! Noi am jucat ca o echipă, în multe momente am produs  un handbal de calitate, fapt apreciat  de toată lumea din fenomen! Le reamintim că şi în tur am învins , ca şi acum,  categoric, fapt  care nu lasă nicio urmă de îndoială  despre  valoarea  celor două echipe. Le mai reamintim  că şi la Barajul  de promovare de acum 2 ani, s-au chinuit să facă un egal  smuls cu forcepsul,  cu o echipă de Liga 2, adică  Dacia Mioveni , doar soarta  şi ce-o mai fi fost a făcut să rămână în Liga Florilor, altfel erau de atunci retrogradați. Arbitrajul nu îl comentam   nu am făcut-o niciodată  dar delegarea  unei brigazi cu mare experienţă  la un  asemenea meci şi valoarea acestei brigăzi nu lasă nicio urmă de îndoială. Iar dacă  au fost greşeli au fost de ambele  părți ,dar nu au influențat  rezultatul  final,  acesta a fost decis pe teren. Dacia Mioveni, în ambele  manşe,  a demonstrat  că este o echipă mai bună decât echipa adversă de marți! Le felicit pe fetele noastre  pentru joc, atitudine,  dăruire, abnegație,  la fel şi pe antrenorii Gică Covaciu  şi Daniel Gheorghe. Dacia a arătat încă o dată  că își dorește cu adevărat  sa rămână în Liga Florilor iar atunci  când pierde ,  ştie să o facă!”