CS Mioveni a terminat turul campionatului pe locul 3, grație unei prestații excelente în deplasare. Practic, galben-verzii

au fost campionii deplasărilor, obținând numai puțin de 24 de puncte din 33 posibile. Următoare echipă în topul jocurilor de afară a fost Petrolul, cu 20 p.

Echipa argeșeană a jucat în acest tur de campionat 11 partide afară, din care a câștigat 7, a remizat în 3 și a pierdut una. Mioveniul a început seria deplasărilor cu o remiză albă la ASU Poli TImișoara și a continuat-o cu alta identică la Unirea Slobozia. Apoi în deplasare a câștigat meciurile cu Pandurii Tg Jiu (2-1) și cu Concordia Chiajna (1-0), toate acestea în mandatul lui Claudiu Niculescu. Apoi a preluat echipa Alexandru Pelici care a început en-fanfare deplasările, cu un 3-0 la Rapid, într-un meci restanță. A venit apoi remiza de Farul 1-1 , înfrângerea de Călărași (0-1) și victoria la masa verde de la Ripensia. În partea a doua a turului, în 2021, echipa argeșeană a avut în deplasare numai victorii: 1-0 la Slatina, 2-1 la Craiova și 1-0 la Petrolul.

În total galben-verzii au marcat 14 goluri și au primit doar patru. Golurile victoriilor din deplasare au fost înscrise de : Negruț, Massaro (la Tg Jiu), Rusu (la Chiajna), Ișfan, Garutti, Negruț (la Rapid), Rusu (la Farul), Rădescu (la Slatina), Ișfan (din 11m la Craiova), Blănaru (la Petrolul), alte trei goluri nefiind atribuite deoarece au fost din victoria la masa verde și s-a mai beneficiat de un autogol la Craiova.

Prestație așadar, mai mult decât excelentă în deplasare a echipei, lucru ce a și propulsat pe CS Mioveni în clasament.

În schimb, la meciurile de acasă, Mioveniul a suferit foarte mult, iar în clasamentul jocuri de pe propriul teren, echipa a fost antepenultima (locul 18) cu doar 9 puncte: două victorii (Reșița și Aerostar) și 3 remize (Buzău, Csikszereda și Recea).

CS Mioveni s-a calificat în play-off de pe locul 3 al clasamentului și va juca în prima etapă, mâine, la 19:30 cu U Craiova, acasă.