FC Argeş a urcat 3 locuri în clasament după victoria de senzaţie, de sâmbătă, din deplasare de la Arad, cu 2-1 în faţa altei nou-promovate,

UTA. Alb-violeţii sunt acum pe poziţia a 12-a şi au şansa să rămână pe acest loc dacă Poli Iaşi şi Hermannstadt nu câştigă meciurile de azi şi mâine.

În prima repriză gazdele au ratat câteva ocazii mari, însă spectacolul a fost în repriza a doua. După pauză, UTA a rămas în zece oameni după ce Alexandru Benga a văzut direct cartonașul roșu după un fault din postura de ultim apărător la Mediop. Același Mediop a avut șansa deschiderii scorului, însă în loc să tragă la poarta apărată de Iacob, a preferat un driblig în plus și a fost blocat. Arădenii au deschis scorul în minutul 85 prin Roger care a trimis direct în plasă cu un șut din vole, însă piteștenii au reușit să întoarcă soarta meciului în doar trei minute. Craoatul Antun Palic a restabilit egalitatea cu un șut de la marginea careului, iar francezul Sylvain Deslandes a marcat din nou în prelungiri, ca în deplasarea precedentă, de la Botoșani, și a adus din nou 3 puncte foarte importante echipei argeşene.

FC Argeş continuă astfel parcursul foarte bun din 2021, după noile numiri la nivelul băncii tehnice şi din conducere, cu Andrei Prepeliţă şi Mihăiţă Ianovschi pe bancă şi cu Jean Vlădoiu manager, echipa piteşteană fiind la al 7-lea punct din 9 posibile în acest an. 

# UTA Arad - FC Argeș 1-2(0-0)
Au marcat: Roger(min.85) / Palic(min.87), Deslandes(min.90)
UTA: F. Iacob – Tomozei, Erico, Benga, Roumpoulakou – Miculescu (Roşu ’60), Albu, Vorobjovas, D. Rusu (Oroian ’88) – Hora (Antal ’38), Roger (Rus ’89). Antrenor: Laszlo Balint.
FC Argeş: Greab – Muşat (Şerbănică ’67), Deslandes, Maric, Tofan – I. Şerban, Mezza Colli – C. Dumitru (Grecu ’68), A. Maes (Malele ’59), S. Drăghici – NDiaye (Palic ’77). Antrenor: Mihai Ianovschi.
Cartonașe galbene: Roumpoulaku, Rusu
Cartonașe roșii: Benga(min.56)
Arbitru: Viorel Nicușor Flueran

.

Foto: https://www.facebook.com/uta1945arad