CS Mioveni nu mai pierduse, până ieri, într-o deplasare de campionat, de un an şi o lună, însă miercuri la prânz,

Dunărea Călăraşi a pus capăt acestei serii bune a galben-verzilor.

Concret, utlima înfrângere a argeşenilor, în deplasare, sata din 26 octombrie 2019, într-un meci din turul campionatului trecut, Farul - CS Mioveni 2-0. De atunci, galben-verzii au mai disputat 13 jocuri pe terenuri adversare, în care au obţinut 6 victorii (1-0 la Reşiţa în campionat, 3-2 la FC Argeş în play-off, 1-0 la Turris în play-off, 2-1 la Pandurii, 1-0 la Chiajna şi 3-0 la Rapid în acest sezon), 5 remize (1-1 la Chiajna şi 1-1 la FC Argeş în sezonul trecut, 0-0 la ASU Poli, 0-0 la Slobozia, 1-1 la Farul în acest sezon) şi au pierdut şi de două ori, dar în play-off (0-2 la Chindia) şi Cupă (0-1 la Chiajna). 

Ieri, la Călăraşi, Mioveniului s-a împiedicat în acest traseu din campionat, în faţa unui echipei care nu a impresionat, suferind totodată, prima înfrângere din acest campionat din deplasare, după ce în pecedentele jocuri din vară şi până acum, remizase de trei ori şi câştigase de alte trei ori).

Gazdele au marcat unicul gol al partidei în minutul 56 prin Valentin Alexandru, care trimis mingea cu capul în plasă, din careul mic, de la colţul scurt, în urma unui corner. În repriza a doua, în ultimele 20 de minute, Mioveniul a evoluat în 10, Iacob fiind eliminat pentru cumul de cartonaşe galbene. În prima parte a jocului, la 0-0, argeşenii au ratat trei mari ocazii de gol: # min 16: corner pentru argeşeni, bâlbă a apărării gazdă în careul mic, mingea rămâne la Garutti care o reia cu latul spre poartă, destul slab, iar un fundaş o respinge de pe linie # min 23: călcâi al lui Massaro pentru Rusu, atacantul îl lansează printre pe Rădescu care însă nu poate prelua, portarul respingând din faţa lui în ultimul moment, apoi Massaro preia de lângă goal-keeper, evitând contactul şi şutând din lateral peste # min 35: lovitură liberă pentru oaspeţi de pe dreapta, Rădescu centrează dar Garutti reia slab cu capul spre poartă şi Began reţine. În repriza a doua, CS Mioveni nu a mai fost periculoasă în faţa porţii, iar gazdele au profitat, înscriind golul victoriei şi ratând în final o ocazie foarte mare.

# Dunărea Călăraşi – CS Mioveni 1-0 (0-0)

A marcat: Alexandru (56)

# Dunărea: Began – Caragea, Bg. Șandru (cpt.), Wiktorski, Sălceanu, Ciucur (51 Fotescu), Djuric, Tudoran (84 Calu), Cârstocea, Alami (71 Lopez), Val. Alexandru. Antrenor: Cristian Pustai

CS Mioveni: Ius. Popescu – Oancea, Al. Iacob, Garutti (41 Gherghe), Burnea (cpt.) - Daniel Toma, Rădescu (63 Marinescu), Sz. Vere (63 Işfan)ș, Massaro (76 Negruţ), C.tin. Șerban (76 Mar), Bg. Rusu. Antrenor: Alexandru Pelici