Deşi toate activităţile sportive sunt oprite la Casa Fotbalului, preşedintele Comisiei Centrale de Arbitri a găsit o nouă modalitate de a ţine cavalerii

fluierului în priză. Astfel, zilele trecute, centralii şi asisenţii de Liga I, printre care şi Cătălin Popa şi Iulian Călin, au participat la un seminar online, ţinut pe video, la care au fost conectaţi în acelaşi timp toţi cei implicaţi. 

"S-au analizat faze din meciuri internaţionale, din Champions League şi Europa League. S-a discutat despre sistemul VAR, pentru că aici sunt unele reglementări noi. A fost o modalitate inedită de a interacţiona, dar pentru mine nu era una nouă. Am mai participat la astfel de seminarii video, la unele cursuri UEFA. A fost ca şi cum eram toţi într-o sală şi a fost totul OK! Din păcate aceasta este situţia la nivelul ţării acum şi trebuie să apelăm şi la astfel de soluţii" ne-a spus centralul Iulian Călin, unul dintre arbitri argeşeni participanţi la seminarul online ţinut de preşedintele CCA, Vassaras. 

În această perioadă, toate activitățile planificate să aibă loc la Casa Fotbalului au fost anulate în contextul măsurilor luate pentru prevenirea răspândirii infectării cu virusul COVID-19. La cursul online cu arbitrii de Liga I au participat 55 de cavaleri ai fluierului din ţară, centrali şi asistenţi, aceştia primind în prealabil materialele cu fazele de joc, după care şi-au exprimat opinia asupra unor incidente, argumentând decizia care credeau că se impunea luată. Prin videoconferinţă, președintele CCA, Kyros Vassaras, le-a explicat arbitrilor care erau deciziile corecte, prezentându-le aceleași faze și din perspectiva VAR. Totodată, arbitrii au fost puși la curent cu cele mai noi reglementări în materie de arbitraj. 

Foto: www.frf.ro