La mai puţin de o săptămână de la demiterea lui Hristu Şapera, BCM U FC Argeş are un nou antrenor principal.

Echipa de baschet masculin a Piteştiului s-a înţeles luni cu Barnabas Szaszgaspar care îl înlocuieşte pe interimarul Alexandru Ziguli, acesta din urmă stând pe bancă doar la meciul din week-end cu U BT Cluj, pierdut de piteşteni, cu 91-80.

Tehnicianul originar din Târgu-Mureş a antrenat-o în această ediţie de campionat pe BC Mureş, echipă retrasă din campionat din cauza problemelor financiare. În vârstă de 40 ani, Szaszgaspar se află la cea de-a doua experienţă în calitate de antrenor principal. După multe angajamente ca secund pentru antrenorii Deri Csaba, Audrius Prakuraitis şi Srecko Sekulovic, Barni a fost numit antrenor principal chiar înaintea play-off-ului Ligii Naţionale de Baschet Masculin din anul 2016. El a jucat o finală de campionat chiar în anul aminitit. Mai mult, sezonul precedent, BC Mureş a disputat finala Cupei României cu Barni principal. În calicate de jucător, Szaszgaspar a evolut ca fundaş. El s-a retras în vara anului 2009 din cariera de jucător, petrecând ultimii trei ani ai carierei în primul eşalon al României, alături de echipa din oraşul său natal. Barni a avut drept principală calitate aruncarea de la distanţă, fiind unul dintre cei mai redutabili shooteri ai deceniului precedent în prima ligă a ţării.

La BCM U FC Argeş, tehnicianul va colabora din nou cu preparatorul fizic Liviu Dumitru, dar şi cu 4 jucători.

Primul meci pe care acesta îl va disputa la Piteşti este programat în această seară la Sala Sporturilor, în compania celor de la CSM Steaua EximBank.

Foto: www.facebook.com/bcmupitesti