Cupa Europeană de Judo pentru Juniori s-a desfășurat în perioada 29-30 iunie în Slovenia, la Slovenj Gradec.

La competiție au participat sportivi valoroși din Elveția, Germania, Austria, Ungaria, Grecia, Ucraina, Franța, Serbia și alte țări din Europa, printre care și România.

Cupele Europene de Judo sunt competiții de verificare și de calificare la Campionatele Europene și Campionatul Mondial. Argeșeanul Darius Dobre, de la CSM Pitești / FC Argeș, este deja calificat la aceste turnee finale așa că participarea la această Cupă Europeană a fost un nou bun prilej de verificare. Darius se află acum într-un program de forță , iar Federația a decis să îl trimită și al acest concurs.

Student (admis pe loc alocat special pentru rezultatele pe plan național și internațional  - contând extrem medalia de Bronz obținută anul trecut la Campionatele Europene la U23) la Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București, Centrul Universitar Pitești, componenți ai CNOPT Pitești Judo Masculin, argeșeanul Darius Dobre, legitimat la CSM Pitești / FC Argeș, a avut o comportare meritorie, în Slovenia la categoria +100 kg obținând Medalia de Argint. El a pierdut în finală la mustață în fața unui sportiv din Cipru.
De asemenea,  Alexandru Sibisan legitimat la CSM Pitești și CSM Alba Iulia a obținut, la categoria -90 kg Medalia de Bronz.
În plus, și alți judocani din delegația României au urcat la Cupa Europeană din Slovenia pe podium.
Dobre Darius a fost admis în prima sesiune, pe loc de sportiv de performanță, la Programul de studii Sport și Performanță Motrică. El s-a caliifcat la Europene și la Mondial în urma rezultatelor din primăvară când la luat aurul la precedenta Cupă Europeană. Campionatul European de Juniori va avea loc în perioaad 5-7 septembrie în Estonia la Tallin, iar Campionatul Mondial de Juniori va avea loc în perioada 2-5 octombrie la Dușanbe în Tadjikistan în timp ce Campionatele Europene de Judo U 23 individual vor avea loc în perioada 15-16 noiembrie la Pila în Polonia.