3.766 de motocicliști din toată România și Europa au participat sâmbătă la Mioveni la cea mai mare paradă moto din lume, ce a doborât precedentul record, stabilit acum aproape cinci ani în Statele Unite ale Americii.

Evenimentul a fost organizat cu ocazia festivalului CF Moto Day Fest 2024 de la Făget. La paradă au venit încă de la primele ore ale dimineții mii de motocicliști pasionați din toate colțurile țării și cu modele foarte diversificate și interesante de motociclete. Parada a plecat din Pitești iar punctul forte a fost organizat la Mioveni unde au fost participanți cu vârste între 18 și 60 de ani.  Parada a început la stadionul ”Nicolae Dobrin” din Pitești și a continuat până în orașul Mioveni, pe platoul Făget, pe o distanță de peste 15 kilometri. Punctul final al paradei a fost reprezentat de festivalul CFMOTO DAY ADVENTURE FEST 2024 de la Făget acolo unde sâmbătă dar și vineri au concertat nume grele ale muzicii românești, printre care Paraziții, Trooper, Motans, Cargo, Alternosfera, Puya, Carlas Dreams. Acțiunea din Argeș a fost certificată de reprezentanții Guinness World Records. ”Recordul ce trebuia bătut era de 3.497 motociclete, record înregistrat acum cinci ani. Distanța minimă pentru ca parada să fie omologată este de 3,2 kilometri, iar distanța a fost depășită fără probleme. Între fiecare motociclist a trebuit să fie o distanță de patru metru. Fiecare participant s-a preînregistrat la eveniment, iar motocicliștii au fost numărați atât la începutul paradei, cât și la finalul acesteia”, a declarat pentru ”Adevărul” Paulina Sapinska, judecător la Guinness World Records. Precedentul record mondial certificat era deținut de o paradă moto organizată pe 5 octombrie 2019 în statul american Texas, unde au participat 3.497 de motociclete, toate fiind marca Harley-Davidson. Spre deosebire de Texas, la parada moto de Cartea . Participarea la paradă a fost deschisă tuturor mărcilor, echipamentul fiind obligatoriu.

„<Hai să ne facem auziți> nu a fost doar un eveniment moto, ci și un demers de responsabilitate socială, care urmărește să aducă în atenție nevoia de siguranță și respect reciproc în trafic. Este un strigăt puternic pentru conștientizarea prezenței motocicliștilor în trafic. Numărul accidentelor în care sunt implicați motocicliști este alarmant, iar parada este o oportunitate de a sublinia dreptul acestora de a circula în siguranță și de a le atrage atenția tuturor participanților la trafic asupra prezenței lor pe drumurile publice”, ne-a spus și Sebastian Ivan, director de marketing la ATVRom și Authentic Spirit, inițiatorul acestui demers.