Cupa CFMOTO se desfășoară astăzi și mâine în Serbia, la circuitul de la Navak. Ziua de ieri a fost pentru formalitățile de înscriere la etapă și instalarea în paddockul circuitului de lângă Belgrad.
Astăzi, 10 juniori iau startul în Cupa CFMOTO, etapa a III-a. După o prima sesiune de antrenamente de dimineață, acum participă în sesiunea de calificări. Cursa oficială începe a doua parte a zilei, piloții urmând a parcurge un total de 6 lap-uri de pistă. Grila de start este formată și din piloți debutanți, dar și din câțiva piloți care au un istoric aparte alături de CFMOTO 300SR:
- Ionut Purdea (13 ani, Dej)
- Rareș Matei (14 ani, Focșani)
- Cristian Radu (16 ani, Constanța)
- Fabian Cojocariu (17 ani, București)
- Mihai Toma (17a ani, Buzău)
- Vlad Chivu (18 ani, Buzău)
- Valentin Polexici (18 ani, Ploiești)
- Luca Purdea (18 ani, Dej)
- Razvan Ciocan (19 ani, Buzău)
- Codrut Borcea (19 ani, Buzau)
Patru dintre cei 10 piloți sunt la prima participare oficială pe circuit. Rareș Matei vine după o săptămâna de antrenamente intense la Târgu Secuiesc, perioada în care s-a acomodat cu motocicleta 300SR: "Când mă bag într-un sport (am practicat și kickboxing) sunt foarte serios și foarte concentrat, vreau să merg cât mai sus posibil. Nu pot să zic că am emoții pentru mâine, am încredere în mine. Scopul meu în acest weekend este să progresez".
Trei dintre piloții de pe grila de start sunt puțin mai experimentați: Vlad Chivu a obținut primul podium în istorie cu un model CFMOTO 300SR, în 2020, Valentin Polexici este campionul Cupei CFMOTO în 2021, iar Luca Purdea este un absolvent al programului Junior Racing School - care folosește doar motociclete 300SR.
Vorbind cu Valentin Polexici despre evenimentul din weekend, acesta a menționat: "A fost o surpriză plăcuta pentru mine să fiu invitat să concurez pe 300SR în acest weekend. Anul acesta am făcut trecerea la clasa Stock600, dar am privit cu drag la colegii mei care au alergat în Cupa CFMOTO, în Grecia. Au făcut progrese anul acesta, cred că vom avea o cursă palpitantă!"