Argeșeanul, Darius Georgescu, judoca la CSM Pitești, a obținut zilele trecute a doua sa medalie de bronz în Cadet European Judo Tour (prima a fost la cupa europeană de la Teplice/Cehia, 8-10 Aprilie) și a obținut totodată calificarea la Campionatul European Under 18.

Astfel, Cupa Europeană de Cadeți Under 18, desfășurată în week-end la București a fost un bun prilej pentru tânărul judoca de la CSM Pitești, Darius Georgescu să se afirme din nou. Acesta a luat medalia de bronz, la categoria +90 kg, fiind singurul medaliat dintre piteșteni.
Alături de medaliat, din delegația CSM Pitești au mai făcut parte • Preda Alexandru -55 kg • Badiceanu Bebe -60 kg • Sprancenea Lucian -73 kg •Iorga Fabian -81 kg • Medre Sebastian -81 kg • Dincă Alexandru -90 kg, sportivi care au avut o comportare bună dar nu au ajuns în lupta pentru medalii.

Dintre români au mai fost medaliați: # Veronica Oltean - bronz (40 kg) # Tudor Mosoi - bronz  (60kg) # Laura Bognan - argint (48 kg) # Luciana Catană - argint (52 kg) # Alexia Ușurelu - aur (70 kg) # Bogdan Petre - argint (+90 kg).

Darius Georgescu a reușit din nou să confirme, antrenat la club și la Lotul național de cadeți și juniori al României de profesorii Corneliu Pălărie, Dragoș Bolbose și Valentin Ioniță. Sportivul piteștean continuă pregătirea cu lotul național, pentru a putea face față diferitelor stiluri de luptă ale adversarilor din campionatele naționale și internaționale europene, olimpice de tineret și mondiale. Judocanii care au făcut parte din lotul României, au rămas așadar în stagiu de pregatire cu lotul și cu celelalte loturi naționale prezente la Campionat.

Cu medalia obținută la București, Darius a confirmat calificarea pentru Campionatul European de cadeți, 23-25 iunie Croația – Porec, însă până atunci vor urma și campionatele naționale de seniori. De asemenea, în această vară argeșeanul va participa la Olimpiada mică – FOTE, 24-30 iulie în Slovacia Banska Bistrika.