Enduro devine pe zi ce trece un sport care este din ce în ce mai apreciat în România, iar cei care importă motoarele speciale pentru practicarea lui au organizat un eveniment în acest sens.

Astfel, în week-end a avut loc lansarea oficială a celebrelor brand-uri de motociclete HUSQVARNA și GASGAS, în Romania.

atv motocicl 1Evenimentul, care a întrunit nume importante din lumea cross-enduro, a avut loc la Buzău, într-o locație propice sporturilor extreme pe două roti. Alături de importatori s-au alăturat sportivi, parteneri, dar și dealeri, evenimentul desfășurându-se cu respectarea tuturor normelor de proțectie în contextul pandemic actual.

atv motocicl 2Motocicletele Husqvarna și GASGAS au câștigat încrederea piloților prin caracteristicile tehnice de top de care dispun, iar notorietatea prin clasarea pe podiumurile de la majoritatea campionatelor internaționale de profil. Cele două branduri de motociclete, aparținând KTM Group, sunt importate în România de Authentic Spirit și Atvrom, prin divizia lor - ATH Moto, și vor avea distribuție naționala în magazinele proprii și rețeaua de dealeri.

atv motocicl 4Dani Oțil, cel mai bun prezentator TV dintre enduriști, dar și cel mai bun endurist dintre prezentatorii TV, a fost gazda evenimentului. Dani, un reprezentant al acestui sport de mai bine de 10 ani este ambasador al celor două branduri, în România.  Alături de vechi prieteni, de principalii organizatori ai competițiilor oficiale de enduro și hard-enduro în România, de sportivi și de pasionați ai acestui sport extrem, au avut ocazia să testeze în week-end performanțele motocicletelor.

atv motocicl 5”E un eveniment care ar trebui să se întâmple în fiecare an, la fiecare lansare nouă de motociclete, un eveniment care ar fi trebuit să se întâmple ori de câte ori un sportiv devenea sponsorizat, e un eveniment mult așteptat și ne dorim să se repete, ne-am dori ca de fiecare dată când se lansează o gama nouă să ne strângem la fel, oameni importanți din dealership, pe cât se poate cu pandemia, oameni importanti din sport, în general, și organizatori. Am putea fi mult mai uniți și am putea face mult mai multe lucruri. Mâna asta de oameni care am fost la lansarea GASGAS / HUSQVARNA putem schimba multe lucruri în bine, mai ales că acum avem un partener puternic lângă noi, Authentic Spirit”, spunea Dani Otil după eveniment.

În tabăra ATH MOTO a intrat cu entuziasm pilotul Jozsa Norbert Levente (pentru prieteni, “Norbi”), Campion Național, în 2020, la Hard Enduro, pentru a cincea oară, care va concura în concursurile de profil din cursul anului pe o motocicletă GASGAS EC 300. Acesta a declarat: “Sunt convins că voi avea succes în noul an competițional cu motorul de GASGAS, motocicleta are multă potență, practic e identic cu Husqvarna. Aștept cu mare nerăbdare să înceapă cursele să reprezint clubul meu, Masterbike, și noul meu suporter, Authentic Spirit.”

atv motocicl 6Se alatură echipei ATH MOTO și veteranul pilot Bart Stroișteanu, probabil cel mai cunoscut ambasador al motocicletelor Husqvarna pe piața din Romania. El va testa același model, GASGAS EC 300.

atv motocicl 7Authentic Spirit este cel mai mare distribuitor de vehicule powersports din zona Balcanilor. Sediul central se afla în Cluj, compania fiind prezentă pe piață cu 10 showroom-uri proprii în Cluj, 2 în Bucuresti, Pitești, Timișoara, Arad, Piatra Neamț, Sofia, Burgas și Varna, dar și prin distribuția în peste 30 de magazine. Authentic Spirit este distribuitorul oficial și exclusiv al CF MOTO în șapte țări: România, Bulgaria, Ungaria, Moldova, Slovenia, Macedonia și Croația. În țările unde Authentic Spirit este distribuitor, CF MOTO este lider de piață, cu cel mai mare market share.

Începând cu anul 2021, Authentic Spirit și ATVRom, cel mai mare resealer de profil, cu o distribuție națională prin 11 magazine proprii sau în sistem de dealership, și-au unit forțele într-un parteneriat pentru a realiza împreună distribuția brandurilor CF MOTO, Fantic, Husqvarna și GASGAS.