Arbitrajul argeşean este din nou la înălţime în Europa, la futsal. Astfel după Bogdan Sorescu, care a scris

o pagină de istorie în arbitrajul românesc şi internaţional, Liviu Chiţa, un alt cavaler al fluierului argeşean este pregătit să facă acelaşi lucru.

Promovat anul trecut pe Lista FIFA, Chiţa a fost aruncat în "luptă" imediat cum competiţiile de futsal s-au reluat la nivel internaţional. Astfel, diseară, la 19:30, arbitrul argeşean a fost delegat să conducă al doilea său meci din cea mai rpestigioasă competiţie intercluburi europeană, Champions League. Chiţa va face echipă cu un alt român Daniel Deca, la partida Barcelona - Phristina (Kosovo), joc ce contează pentru Round of 32, faza a doua a competiţiei. 

„Fiecare meci pe care îl arbitrez este pentru mine ca o finală și de fiecare dată fac totul ca meciul să iasă foarte bine. 2020 a fost primul meu an pe lista FIFA, așteptam de mult momentul, dar din cauza pandemiei tot futsalul mondial a fost blocat și după o perioadă de 7 luni de pauză totală s-au reluat campionatele și competițiile internaționale. Am avut onoarea de a debuta în Champions League cu meciul din prima etapă dintre Titograd și Pesaro. Sunt foarte mândru de munca mea și de realizările mele ținând cont că după 15 ani de arbitraj am ajuns la cel mai înalt nivel. Asta înseamnă ani de muncă, antrenamente, sacrificii, week-end-uri pierdute prietenii adevărate legate de-a lungul anilor… Satisfacția este supremă ajungând la un asemenea nivel şi nu se compară cu nimic. Doresc să fiu din ce în ce mai bun la fiecare meci arbitrat, astfel încât să pot ajunge să arbitrez un Final Four al Ligii Campionilor, să arbitrez la un Campionat European… Ţelul meu suprem acum este să ajung în fazele finale ale competițiilor europene sau chiar la un Campionat Mondial” a declarat Liviu Chiţa înainte de meciul de Champions League de la Barcelona.

Anul trecut, Liviu Chiţa a debutat ca arbitru în Champions League la futsal, în noiembrie, în meciul din runda I preliminară din Muntenegru, dintre campioana ţării gazdă Titograd şi campioana Italiei, Pesaro, scor 6-0 pentru oaspeţi.